Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı’nda acemi asker olarak vatani görevini yapan Turan Er’in cansız bedeli bugün Kepez Sahili'nde balıkçı ağlarına takıldı.
İddialara göre, Çanakkale'da askerlik yapan Turan Er'in, dün gece yapılan sayımda birliğinde olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine Turan Er’in birlikteki komutanları acemi askeri bulmak için seferber oldular. Bu sabah Çanakkale Kepez açıklarında balıkçıların ağına takılan erkek cesedinin, yapılan incelemeler sonrası acemi asker Turan Er’e ait olduğu tespit edildi. Turan Er’in Bilecik Bahçelievler Mahallesi Atakent Caddesi No:51/1'de ikamet eden ailesine acı haberi 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığında görevli bir binbaşı ve bir yüzbaşı verdi. Turan Er’in abisi Ramazan Er baygınlık geçirirken diğer abisi Tuncay Er ise; camları yumruklaması sonucu bileklerinde kesik oluştu.
Baba Ökkeş Er ve anne Perihan Er, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilirken, bayılan ve yaralanan abi Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Turan Er'in neden ve nasıl hayatının kaybettiği konusunda tam bir bilgi edinilemedi. Cuma günü Çanakkale’de yemin edecek olan acemi er Turan Er’in ailesinin de Çanakkale’ye gitmek için hazırlık yaptıkları ve aslen Gaziantepli olan ailenin cenazeyi memleketlerine defnedileceği öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: