Çanakkale Boğazı’na yapılması planlanan ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’ne ilk kazma 18 Mart 2017 tarihinde vurulacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı bu açıklama, köprünün geçeceği Lapseki ilçesinde sevinçle karşılandı.
Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasındaki Gelibolu ilçesine bağlı Sütlüce ve Anadolu yakasında Lapseki’ye bağlı Şekerkaya arasına yapılması planlanan köprüyle ilgili detaylar netleşiyor. Başbakan Binali Yıldırım, sosyal medya hesabından, “Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyoluna 18 Martta ilk kazma vurulacak” açıklaması yaptı. Başbakan Yıldırım’ın bu açıklaması, Lapseki’de memnuniyetle karşılandı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, sürecin artık resmen başlamış olduğunu söyleyerek, “Başbakanımız, ‘18 Martta kazmayı vuracağız’ dedi. Zaten süreç devam ediyordu. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın daha önceki açıklamalarını biliyoruz. Bakanlar kurulunda yapılan açıklamayla bu işin resmen yapılacağı ortaya çıktı diye düşünüyorum. 18 Martta Lapseki ile Gelibolu arasına yapılacak olan köprünün temelini inşallah atacağız” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer ise, “Bugün tam tarih verildi. 18 Mart 2017’de Çanakkale Köprüsü’nün temelleri inşallah atılmış olacak. Daha önce köprünün yeriyle ilgili çeşitli söylentiler vardı. Köprü Gelibolu ve Lapseki arasına yapılacak, Avrupa’nın en uzun köprüsü olacak. Boğazın ilk köprüsü olacak. Daha önce gördük, İzmit’te, İstanbul’da köprünün gittiği yerlere bereket geldi. Köprüden sonra bölgemizin daha büyüyeceğini, gelişeceğini tahmin ediyoruz. İnşallah köprü Çanakkale’mize, Lapseki’mize, Gelibolu’muza, ülkemize hayırlı olur. En önemlisi de bu bölgede artan turizmden dolayı saatlerce gemi kuyruğu bekleyen vatandaşlarımızın çilesi bitecek” dedi.
Çanakkale’de köprü heyecanı
Çanakkale Boğazı’na yapılması planlanan ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’ne ilk kazma 18 Mart 2017 tarihinde vurulacak.
Yayınlanma :
03.09.2016 19:31
Güncelleme :
03.09.2016 19:31


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: