Yıllar evvel bir kar yağdığında 15 gün boyunca elektrikten mahrum kalan şehrimiz, yapılan büyük yatırımlar ile birlikte modern bir altyapıya kavuşmuştu.
Ancak son yıllarda Çanakkale’nin elektrik altyapısında yaşanan aksaklıklar, şehrimize büyük zararlar vermektedir.
Güncel tutulmayan teknoloji ve elektrik dağıtım altyapısı nedeniyle Çanakkale çok ağır bedeller ödemiştir.
2 yıl kadar önce şehrimizin üzerine kara bulut gibi çöken yangın felaketinin başladığı noktada, elektrik tellerinin yangın öncesinde kıvılcım saçtığı, köylüler tarafından milletvekillerine ifade edilmiştir.
Bugün ise şehrimizin yoğun bir esnaf nüfusuna sahip Kemalpaşa Mahallesi’nde trafo patlaması nedeniyle 4 saati aşkın süredir elektrik verilememektedir.
Esnafımız en çok iş yapacağı haftanın ilk gününde, elektriksiz bir vaziyettedir. Hızlıca çözülmesi gereken bir konu yüzünden, bölgede ticaret durmuştur.
Vergilerini düzenli bir şekilde ödeyen ve ülkemize katma değer sağlayan Çanakkale’nin hak ettiği değer bu mudur?
Bir elektrik dağıtım şirketi, elektrik hatlarını yenilemeyecekse, şehrin göbeğinde patlayan bir trafoyu hızlıca yedeğiyle değiştiremiyorsa, bu vergileri, kayıp kaçak bedellerini Çanakkale neden ödüyor?
Şehrimizin elektrik altyapısının modernize edilmesi ve anında müdahale birimlerinin etkinleştirilmesi, Çanakkale halkının talebidir.
Şayet bu talep yerine getirilmezse, beceriksizliği tescillenecek olan elektrik dağıtım şirketi değiştirilmelidir
Halit Kubilay Fırat
Kent Konseyi Başkanı
Yorumlar
Kalan Karakter: