Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ibadethane sorununu çözmek için son 4 yılda büyük yatırımlar yaptı. 53 yeni mescit açılan üniversitede, tarihinin ilk camisi Ocak 2015’de açılırken 2 yeni caminin inşaatı da devam ediyor.
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında ÇOMÜ’nün ‘Üç Camili Üniversite’ sıfatını kazanacağını belirten Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, 2015 yılı sonuna kadar Üniversitede ibadethane kapasitesinin 15 bini aşacağını belirtti. Prof. Dr. Laçiner, “Üniversitemiz ibadethane konusunda çok acılar çekti. Zor bir tecrübeden geçildi. Kıyafetleri nedeniyle kampüse alınmayan öğrenciler, gizlice ibadetlerini yerine getirmeye çalışan öğretim elemanları tarihimizdeki karanlık noktalardır. 2011’den bu yana ise her binamıza bay-bayan mescitler açılıyor. Şimdiden sayı 53’ü buldu. Yılsonuna kadar daha da artacak. Ayrıca 22 yıl sonra ilk camimizi önceki ay büyük bir törenle açtık. Şu anda iki büyük caminin inşaatı devam ediyor. Bunlardan ilki 1-2 ay içinde hizmete açılacak. Diğeri ise yılsonuna kadar hizmete açılmış olur. Camilerden ilki 3 bin 500, diğer ise 10 bin kişilik olacak. Her iki cami de Üniversitemiz dışı kaynaklarla finanse ediliyor” dedi.
“SELİMİYE ÇANAKKALE’YE GELİYOR”
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Terzioğlu Yerleşkesi’ne yapılan caminin Selimiye modelinde olduğunu belirtti. Caminin 4 minareli olacağını söyleyen Laçiner, “Camilerimiz sadece ÇOMÜ’ye değil, Çanakkale’ye de estetik ve manevi bir değer katacak. Çanakkale Boğazı’ndan bakıldığında ÇOMÜ’nün camisinin kubbe ve minareleri geçenleri selamlayacak. Bursa ve İzmir istikametinden kente girenleri bu camiler karşılayacak. Ayrıca Terzioğlu yerleşkemize yapılan camii, heybeti, estetiği ve kattığı diğer güzelliklerle yerleşkeyi ve çevresini çok zenginleştirecek. Artık Çanakkale’nin de Selimiye gibi bu ihtişamda bir camii olacak. Bunun sadece Üniversitemize değil, Çanakkale’ye gelen, Şehitlerimize koşan ziyaretçilere de büyük bir hizmet olacağını düşünüyoruz. ÇOMÜ ve Çanakkale daha güzel bir yer oluyor” diye konuştu. Uzmanlar, her binada açılan mescitler sayesinde mesaide yaşanabilecek kayıpların da önüne geçilmiş olduğunu belirttiler.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne 3 Yeni Cami
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne 3 Yeni Cami
Yayınlanma :
04.03.2015 16:00
Güncelleme :
04.03.2015 17:41


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: