İstanbul’da yer bulamadığı için Çanakkale’den milletvekili adayı gösterilen Bülent Turan, kendisini birilerinin Çanakkale’de birtakım işler yapması için gönderildiğini iddia etti. Turan, Çanakkale’ye talimatla gönderildiğini kabul etti. Turan için rakipleri ‘ithal aday’ diyorlar.
Milletvekili adaylığı başvurusunu bile İstanbul için yapan, ancak İstanbul’da kendisine yer verilmeyen ve Çanakkale’ye kaydırılan Turan, “bana dediler ki; ‘Sen Çanakkale’ye gideceksin, şu şu işleri yapacaksın dediler. Bende baş tacı edip Çanakkale’ye geldim” açıklamasında bulundu.
Kaşdemir’in İşi Zor
İkinci sıraya ise önceki Biga’dan İsmail Kaşdemir yerleştirildi. Uzmanlar 4 yıldır milletvekili olan Kaşdemir’in bu seçimde seçilmesinin çok zor olduğunu, kendisine Biga da dahil tüm Çanakkale’de ciddi tepki bulunduğunu belirtiyorlar.
AK Parti’nin birinci sıra adayına rakipleri İstanbul’dan gelmesi nedeniyle ‘ithal aday’ lakabını taktılar. Ayrıca Çanakkale’de pek çok yerel aday bulunmasına rağmen Bülent Turan’ın adeta paraşütle Çanakkale’ye atanması ilde birçok partili tarafından tepkiyle karşılanıyor.
Daniş İkisine de Kefil
Öte yandan, Çanakkale’de 3 dönem milletvekilliği yapmasına rağmen Çanakkale’ye hizmet getiremediği için eleştirilen Mehmet Daniş Bülent Turan’a ve İsmail Kaşdemir’e kefil olduğunu söyledi. Daniş, 2014 yerel seçimlerinde Çanakkale Belediye Başkanlığı’na adaylığını koymuş ve tarihi bir hezimetle seçimleri kaybetmişti. Daniş, AKP ile CHP arasındaki oy farkının 13 binin üzerine çıkmasına neden olmuştu. Bu nedenle Daniş’in verdiği desteğin yarardan çok zarar verebileceği konuşuluyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: