Cerrahlar Yeni Teknolojiyi Tartıştı
Cerrahlar Yeni Teknolojiyi Tartıştı
Yayınlanma :
27.01.2015 11:15
Güncelleme :
27.01.2015 11:15


Bursa’da düzenlenen ’Venöz Günleri’nde buluşan operatör doktorlar, geleceğin tıp teknolojisini, cerrahi konularda geliştirilen yeni yöntemleri masaya yatırdı. Venöz tromboembolide medikal tedavi, yeni kuşak antikoagülanlar gibi konular üzerinde seminer verildi.
Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gürbüz, Bursa’da ilk defa gerçekleştirdikleri semineri Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği ve Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği iş birliğiyle düzenlediklerini belirterek, “Bu toplantıda sadece Bursa değil, çevre illerdeki meslektaşlarımızla da bir araya gelmiş olduk. Türkiye’nin artık uluslararası tıp alanından geri kalması mümkün değil. Bugün gerek teknoloji, gerekse bilgi olsun, bütün gelişmeler aynı anda Türkiye’ye geliyor. Yaptığımız metotlar zaten evrensel metotlardır. Bu toplantımızın maksadı bu metotları meslektaşlarımızla paylaşmak” dedi.
“TIP TEKNOLOJİLERİNDE DÜNYAYA AYAK UYDURUYORUZ”
Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tanzer Çalkavur ise, “Bacaklardaki toplar damarlarda oluşan pıhtılar sonucu karşılaştığımız çok olumsuz tablolar var. Biz hekim olarak bunların farkındayız. Hem hastalarımızı daha iyi tedavi edebilmek, hem de hastalığın oluşmadan önlenmesini sağlamak istiyoruz. Bu toplantılar bir dizi halinde yapılıyor. Daha önce Adana’da bölge toplantısı yapmıştık, ikincisini Trabzon’da üçüncüsünü de Bursa’da gerçekleştiriyoruz. Hastalığın hem tedavisinde, hem de önlenmesinde yeni teknikleri, ilaçları tantışıyoruz" diye konuştu.
Dünyadaki modern tıp teknolojisinin aynı anda Türkiye’de de kullanıldığının altını çizen Çalkavur, özellikle bacaklardaki toplar damarlarda pıhtılaşma sonucu oluşan hastalıkla ilgili büyük gelişmeler olduğunu söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: