Çocuklar Giderek Mutsuzlaşıyor
Çocuklar Giderek Mutsuzlaşıyor
Yayınlanma :
12.02.2015 15:10
Güncelleme :
12.02.2015 15:10


Çocuk ve gençlerde davranış problemleri, suça meyil ve toplumla zıtlaşmanın gün geçtikçe arttığını belirten Mine Atıcı, “İş içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. İyi birer anne-baba olabilmek için ciltlerle kitap okuruz. Dünyanın özellikle batının çocuk yetiştirme ekollerini takip ederiz. Çocuklarımız için en iyisini yaptığımızı sanırız. İyi ama uygarlık, bilim, teknoloji bu kadar gelişmişken, bizler bu kadar okuyup onlar gibi çocuklarımızı eğitmeye çalışırken, davranış problemli, suça meyilli, anti-sosyal, yalnız, mutsuz bir nesil nereden çıkıyor? İnsanlığın yararına olan bu gelişmeler neden toplumu daha ileriye götürmüyor? Belli ki, temelde çok büyük bir yanlış yapıyoruz. Bu yanlış İnsan davranışı ile teknoloji birbirinden çok farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Çocuk ağladığında asla kucağa alınmamalı, uyutulurken mutlaka yalnız olmalı ve benzeri gibi kültürümüze ait olmayan bir ekolle çocuğunuzu yetiştirmeye kalkarsanız sıkıntı doğacaktır. Çünkü bizim aile bağlarımızın gücü, anne ile bebeğin birbiri ile bolca teması sonucu oluşan güvenli bağlılıktan geçer” dedi.
MİLLİ, DİNİ, AHLAKİ DEĞERLERİMİZE GÖRE DEĞERLENDİRİLMELİ
Atıcı, “Biz anne babalar, dünyaya hakim global güçlerin kendi çıkarlarına hizmet edecek tek tip insan dizayn etme istekleri doğrultusunda, dünyadaki toplumlara zerk etmeye çalıştıkları global zehir, suni insanlık kültürünü maalesef çocuklarımız üzerinde uyguluyoruz. İşte çocuklarımızdaki bizi üzen, toplumsal çöküntüye sebep olan tüm davranış kalıplarının temeli budur. Çünkü topyekün bir dünya kültürü yaratılmaya çalışılırken, özel alt kültürlerle bu dünya kümesi kültürü çatışmaktadır. X ülkesinde yapılan bir araştırma sonucunda ortaya çıkan verilerle bizim ülkemizde çocuk yetiştirmeye kalkmak ülkemizde toplumsal çöküntüye neden olacaktır. Doğrusu şudur, X ülkesinde yapılan araştırma sonuçları, milli, dini, ahlaki değerlerimize göre değerlendirilmeli, söz konusu davranışlar değerlerimizle örtüşecek niteliğe dönüştürüldükten sonra uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: