Dağ Yöresi Kadınları İpek Halı Dokuyor
Dağ Yöresi Kadınları İpek Halı Dokuyor
Yayınlanma :
14.12.2015 14:20
Güncelleme :
14.12.2015 14:20
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BUSMEK kursları Kınık’a kadar ulaştı. Büyükorhan Kınık Mahallesi’nde açılan ipek halı dokuma evi ile Kınıklı kadınlar, ipek halı dokuma yarışına girdi. Kursiyerden bazıları halı dokuma işini daha önce bildiklerini söylerken, bazıları da yeni başlamanın heyecanını yaşıyor.
Köylerde dokunan halı ve ipek kumaşlar sayesinde ipekten hediyelik malzeme üretimi sağlanırken, bir taraftan da kırsal alanlarda istihdam çeşitliliğin arttırılması hedefleniyor. BUSMEK, kursiyerlere tezgâh, iplik desteği vererek, birbirinden güzel halıların dokunmasını sağlıyor.
Kurs merkezlerinde dokunan halıların ‘Hüdavendigar’ adıyla markalaşarak stantlarda yerini alması hedefleniyor. Kınık Mahallesi’nde açılan ipek halı dokuma evi’nin ardından Harmancık’ın Gülözü, Nalbant ve Karaca mahalleleri, Keles’in Sorgun, Baraklı ve Dağdibi mahalleleri, Orhaneli’nin Merkezakalan ve Gümüşpınar mahalleleri, Büyükorhan’ın Sarnıç ve Karaağız mahalleleri, İnegöl’ün İhsaniye ve Mustafakemalpaşa’nın da Çaltılıbük mahallelerinde ipek halı kursları açılması planlanıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: