Dış Ticaret Sektörüne Eğitimli Eleman Desteği
Dış Ticaret Sektörüne Eğitimli Eleman Desteği
Yayınlanma :
24.08.2015 15:20
Güncelleme :
24.08.2015 15:20


Güney Marmara Kalkınma Ajansından Teknik Destek Programı Kapsamında almış olduğu ‘Çanakkale İlinin Tarımsal İhracat Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Dış Ticaret Eğitimi’ projesi kapsamında yapılan eğitim gerek içeriği gerekse üye ve kursiyer katılımı açısından oldukça büyük ilgi gördü.
Eğitimin sonunda yapılan kapanış ve sertifika töreninde bir konuşma yaparak projeyi değerlendiren Borsa Başkanı Kaya Üzen, “İhracat, dış ticaret, dünya ölçeğinde ve kalitesinde mal üretmek çok önemli bir sektör. Ama hepsinden önemlisi ise gıda sektöründe, tarımsal ürün sektöründe bu ihracatı gerçekleştirmek ise daha zor ve daha çok emek isteyen bir iş. Siz bir otomobili, bir cep telefonunu tüm dünyaya satabilirsiniz. Ama bir gıdayı bozulmadan, damak tadına uyarak başka bir ülkeye satmak çok daha büyük bir beceridir. Borsamız uzun süredir dış ticarette, dış tanıtımda, yabancı heyetlerde, yurt dışı fuarlarda son 10 yılda çok büyük deneyim kazandı. Uzakdoğu’da, Avrupa’da, Balkanlarda, Ortadoğuda bir çok fuara katılan, bir çok yabancı heyeti ağırlayan Borsamız dış ticaretteki sorunları, eksikleri en yakından gören kurum. Bir çok sorunu, bir çok ilki yaşayan Borsamız bu konudaki ihtiyacı da görerek dış ticaret personeli, dış ticaret eğitimi konusunda Tarım İl Müdürlüğümüz ile çok başarılı bir adım attı. Önemli bir sorunun çözümünde önemli bir proje gerçekleştirdi “ dedi.
Projenin sertifika töreninde konuşan Tarım İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, Projenin 2014 yılında yine GMKA’dan alınan bir dış ticaret projesinin devamı niteliğinde olduğunu, bu projede ise 42 saatlik temel dış ticaret eğitimi verildiğini ve bu eğitimin kurumların ihtiyacına ve sektörlerin taleplerine göre düzenlendiğini anlattı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: