Dünyanın En Büyük Sorunu Ekonomik Eşitsizlik
Dünyanın En Büyük Sorunu Ekonomik Eşitsizlik
Yayınlanma :
23.01.2015 08:50
Güncelleme :
23.01.2015 08:50


Küreselleşme, politik ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Tutumlu, dünya barışını tehdit eden terörün asıl çıkış noktasının gelir adaletsizliğinde aranması gerektiğini vurguladı. Ekonomik eşitsizliğin dünyayı tehdit ettiğini ve küresel terörün en önemli nedeni olduğunu söyleyen Tutumlu, dünya nüfusunun yüzde 1’i, dünya ekonomisinin yarısını yönetiyor. Para ve güç dağılımındaki adaletsizlik, dünya barışını bozduğunu ifade etti. Tutumlu, dünyanın en büyük sorununun fakirlik ve eşitsizlik olduğunu belirterek "Şu anki çatışmanın kaynağı burası. Dünya nüfusunun yüzde 1’i, dünya ekonomisinin yarısını yönetiyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik sistem, sınırlı bir kesimi yüceltirken, dünya nüfusunun önemli bölümünü görmezden geliyor ya da eziyor. Son dönemde yaşananlar para ve güç dağılımındaki işte bu adaletsizlikten kaynaklanıyor, küresel terör de, göç de, suç da buradan besleniyor. Toplumları demokrasiden uzaklaştırıp radikalleştiren eşitsizlik, dünyayı felakete doğru sürüklüyor” dedi.
“GENELİN MENFAATİ GÖZETİLMELİ”
Dünyanın önemli bir sınavla karşı karşıya olduğunu anlatan Tutumlu, ya para politikaları gözden geçirilip daha adil bir ekonomik sistem oluşturulacak ya da adaletsizliğin devam ettirilerek, terör, göç ve suçların sürdürülmüş olunacağını söyledi.
Siyasi karar mercilerinin bu konudaki düşüncelerini ve eylem planlarını değiştirmeleri gerektiğini belirten Tutumlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Daha çok para kazanma, daha çok güç sahibi olmak yerine, sosyal adaleti sağlama hedefi gözetilmeli. Uluslararası kamuoyu da gelir dağılımındaki dengesizliğin giderilmesinin, hukukla da güvence altına alınmasının takipçisi olmalı. Ekonomi insanlar için olursa ve ekonomi politikaları genelin menfaatini gözetirse dünyamız daha huzurlu bir yer haline gelecektir.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: