Ebso Başkanı Yorgancılar: "izmir Son Yıllarda Atılım İçinde"
Ebso Başkanı Yorgancılar: "izmir Son Yıllarda Atılım İçinde"
Yayınlanma :
24.01.2015 10:30
Güncelleme :
24.01.2015 10:30


Washington merkezli düşünce kuruluşu Brookings Institution ve JPMorgan’ın ekonomik anlamda İzmir’i ikinci sırada göstermesi, kentte ve iş dünyasında sevinçle karşılandı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Brookings Institution ve JPMorgan’ın önemli bir düşünce kuruluşu olduğunu ifade ederek, karardan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Yorgancılar, küresel ekonomide yerel kalkınmaya vurgu yaparak, "İzmir’in ikinciliği yerelden kalkınmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Küresel ekonominin geldiği noktada, yerelden kalkınmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Sanayiden tarıma, turizmden ticarete kadar birçok alanda önemli bir katma değere sahip İzmir’in bu süreçte yaratacağı değere hep dikkatleri çekmeye çalışmış biri olarak, serbest şehirden, Bilişim Vadisi olmaya kadar hayalleri olan İzmir’in, Türkiye için bir şans olduğunu bir kez daha bu çalışmayla görmekten büyük mutluluk duymaktayım. Raporda, Türkiye’nin konum olarak Avrupa ile Asya arasında olmasının sağladığı coğrafi avantajların yanı sıra yollar ve diğer altyapı hizmetlerine yapılan yatırımların da etkisi olduğu ifade edilmiştir. Ülkemizden, İstanbul, Bursa ve Ankara’nın da ilk 10’da yer almasını, makro ekonomik politikalarımızın şehirlere yansıması olarak görebiliriz" dedi.
"İZMİR’İN MARKA ŞEHİR OLMAMASI İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK"
İzmir’in ekonomik anlamda son yıllarda atılım içerisinde olduğunu aktaran Ender Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2009 yılında Yönetime geldiğimizden bu yana, Odamızda ağırladığımız Sn. Cumhurbaşkanımızdan, Kabinemizin tamamına, Ankara ziyaretlerimizde hazırladığımız dosyalardan, çeşitli platformlarda yaptığım konuşmalardan, konuşmanın ötesinde resmi verilerle yaptığım sunumlara kadar anlatmaya çalıştığımız İzmir’in bir atılım içinde olduğu idi. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, İzmir’in potansiyeline inanmış ve ısrarla şu konuların altını çizmişiz. Bugün de çizmeye devam ediyoruz. Kocaeli’de petrol fiyatlarının yüzde 43 oranında düşmesine bağlı olarak toplanan ÖTV’nin yüzde 12 oranında azalması ile birlikte, İzmir’de tütün sektöründen alınan vergilerin yüzde 8 oranında artması etkili olmuştur. Kocaeli ve İzmir’de artış gösteren gümrük vergileri, Ankara’da, yüzde 43 oranında gerilemiştir. Vergi tahsilatında ikinci sıraya yükselen İzmir, potansiyelini bir kez daha ortaya koymuştur. Ve yine ısrarla diyoruz ki, Alsancak Limanı’ndan Çandarlı Limanı’na, otoyollardan demir yolu ağına kadar altyapı yatırımlarını hızla tamamlayan, serbest şehir statüsü kazanan İzmir’in marka şehir olmaması için hiçbir neden yoktur."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: