Edirne Balkanlar’ın Sağlık Üssü Olma Yolunda
Edirne Balkanlar’ın Sağlık Üssü Olma Yolunda
Yayınlanma :
09.10.2015 21:45
Güncelleme :
09.10.2015 21:45


60 dönüm açık alan üzerine inşa edilen, 400 yataklı ve kendi enerjisini üretebilen Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’nin resmi açılışı 3 bakanın katılımıyla gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı’nın da katıldığı açılışta konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine işaret ederek, 400 yataklı hastanenin bu medeniyet yolculuğunda önemli bir mihenk taşı olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, Nobel Ödülleri’nde kimya dalında büyük ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı hatırlatarak, “Dün itibariyle yaşadığımız bir mutluluk var. Nobel’de kimya ödülünü alan Prof. Dr. Aziz Sancar bey bugün bu ödülü aldı. Bu hocamız bu milletin bir evladı. Mardin’de 10 kardeşli, annenin babanın okuma yazma bilmediği ama Mardin’den Amerika’ya giden, bugün tıp alanında özellikle kanser tedavisindeki ilaç üretimine önemli katkı sağlayacak DNA’nın kendini yenileyebilmesi ve tedavi edebilmesi ve genin koruyabilmesiyle ilgili kimya alanında aldığı ödül bizim için bir onurdur, gurur kaynağıdır. Bu onuru bize yaşatan Aziz Sancar hocamıza teşekkür ediyoruz. Ama bu konuda bir eksiklik hissediyoruz. Bu bilim insanının, araştırmalarını Türkiye’de yapabilmesi için gerekli altyapısını kuramamanın eksikliği. 50 yıldır Amerika’nın yaptıklarını neden bu millet yapmadı? Neden kendi evlatlarını yurt dışında beynini, gönlünü ve vizyonunu oralardan bize ödül olarak sundu? Bu bizim bir eksikliğimiz ve bunu görüyoruz. Bu eksikliği kapatabilecek her türlü altyapıyı kurduk ve bu anlamda üniversitelerimizle, AR-GE laboratuarlarımızla, araştırmaya ve bilime verdiğimiz maddi manevi kalkınmalarla, şifa dağıtımının bilimsel üretimini de yapabilen bir noktaya inşallah ülkemizi hep beraber taşıyacağız” dedi.
112 PERSONELİNE İŞARET DİLİ UYGULAMASI
Müezzinoğlu, konuşmasında sağında ve solunda işitme engelliler için işaret diliyle tercüme yapan biri 112 personeli, biri ise işaret dili hocasına dikkat çekti. Edirne’deki 112 personelinin işaret dili eğitimi aldığının altını çizen Müezzinoğlu şöyle konuştu:
“Bakınız, sağımda solumda iki tane genç arkadaşım var. Bunlar işaret diliyle burada bir tane bile işitme engelli vatandaşımız varsa bu söylemlerden mağdur olmaması için işaret diliyle onlara anlatıyor. Bir tanesi profesyonel ama bir tanesi de 112 Acil çalışanımız. 112 elemanımız acil çağrıya gittiğinde karşısındaki engelliyse, yani işitme kaybı varsa, 112 elemanımız onunla irtibatı bu yolla sağlayacak. Çünkü ilk bilgi önemli. Şu anda Edirnemizde 112 çalışanlarımız, işitme engelliler için iletişim olan işaret dilini öğrendiler. Onları tebrik ediyorum. Şimdi bir grupta hastalarımızla iletişim kuran hastalarımızı karşılayan, kayıt yapan arkadaşlarımıza bunu öğretiyoruz. İnşallah Edirne’deki bu eğitim Türkiye projesi olarak diğer yerlerde de uygulanacak.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: