Edirne’de ‘bir Yetime Aile Olmak’ Olmak Paneli Düzenlendi
Edirne’de ‘bir Yetime Aile Olmak’ Olmak Paneli Düzenlendi
Yayınlanma :
14.05.2015 17:10
Güncelleme :
14.05.2015 17:10


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlarda himaye altında bulunan yaklaşık 11 bin çocuğa sahip çıkılması konusunda farkındalık oluşturulması ve çocukların aile ortamında büyümelerine katkı sağlamak amacıyla Deveci Han Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Bir Yetime Sahip Çıkmak’ konulu panele Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat, İl Müftü Yardımcısı İsmail Yıldız, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Ceylan, Koruyucu Aileler, Sosyal Hizmet Merkezi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, panelde yaptığı konuşmada, "Ailenin toplumun çekirdeği olduğu ve aile değerlerinin korunduğu bir ortamda kargaşa ve huzursuzluk olmayacağı, yarınlara daha güvenle bakacağımız gerçeği Aile Haftasının önemini bir kat daha arttırmaktadır. Toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma, yardımlaşma, barış, hoşgörü, sevgi ve saygının kaynağı ailedir. Ancak Dünya’daki değişim süreciyle birlikte, yaşanan değişimlerden teknolojik ve ekonomik alanların yanı sıra sosyal ve kültürel alanlar, dolayısıyla en temel belirleyicilerden biri olan aile kurumu da etkilenmiş ve çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Bizler, bir yetimin başını okşamayı sadaka olarak değerlendirilen bir kültürden geliyoruz. Bırakın insanları, kuşlara bile yuva yapmayı düşünen bir kültürden geliyoruz. Yüce yaratıcımız da, kutsal kitabımızın birçok suresinde kendisine kulluktan sonra anne ve babaya iyi davranmayı, iyi bir aile yapısı tesis etmeyi emretmektedir. Bir insan olarak kendimiz, çocuklarımız, ülkemiz ve insanlık için yapabileceğimiz en anlamlı işlerin başında iyi bir aile yapısını tesis etmek olmalıdır. Bu vesile ile Aile Haftasını kutlarken, sizleri bir yetime sahip çıkmaya, koruyucu aile olamaya davet ediyorum" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in koruyucu aile hakkındaki VTR’sinin izlenmesinin ardından İl Müftü Yardımcısı İsmail Yıldız’ın modaratörlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli Sosyolog Şule Çildavıl ve Sosyal Hizmet Uzmanı Volkan Korkmaz tarafından Koruyucu Aile Sistemi anlatılırken, Müftülük Vaizi Özlem Güneş tarafından İslamiyet’in yetimlere bakış açısı ile kendisi de bir yetim olarak dünyaya gelen Peygamberimiz (S.A.V) dönemindeki koruyucu aile sisteminden örnekler verildi.
Program sonunda bir kız çocuğunun koruyucu ailesi olan Tuncay İşbilen, iki evlat sahibi olduğunu, iki evladının da üniversite bitirerek eğitimci olarak çalıştığını, evlerindeki huzur ve mutluluğun koruyucu aile olduktan sonra bir kat daha arttığını, duygu dolu ifadelerle anlatarak tüm vatandaşları koruyucu aile olmaya davet etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: