Edremit’in Zeytinlikleri 6 Yıllığına İcara Çıktı
Edremit’in Zeytinlikleri 6 Yıllığına İcara Çıktı
Yayınlanma :
08.04.2015 17:50
Güncelleme :
08.04.2015 17:50


Edremit Belediyesi tarafından daha önce her yıl yapılan zeytin mahsulleri 6 yıllığına icara verilmesi için ihale süreci başladı. Belediye encümeni huzurunda yapılan ihalelerin ilk gününde toplam 27 ihale yapıldı. Üç gün boyunca sürecek olan ihalelerde Edremit Belediyesi’ne ait toplam 189 parça zeytinlik, 6 yıllık toplam verimi 31 bin 302 çuval zeytin mahsulü üzerinden 76 ayrı ihale ile 6 yıllığına kiraya verilecek. İhaleleri kazananlar 6 yıl boyunca zeytinliklerin mahsullerin toplama hakkı kazanacaklar. Zeytinliklerin her türlü bakımı ve giderleri de ihaleyi kazananlar tarafından karşılanacak.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Edremit Belediyesi’nin olan tüm mallar Edremitli yurttaşlarımızın. Biz sadece halkımızın bize verdiği yetki ile bu malları en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Edremit’in mallarından vatandaşlarımız en iyi şekilde yararlansınlar diye Edremit merkez, Zeytinli, Güre, Kızılkeçili, Avcılar, Narlı Dereli, Kadıköy, Çamlıbel, Yaylaönü, Bostancı, Çıkrıkçı, Beyoba, Kavlaklar, Tahtakuşlar ve Yolören Mahallelerimizde belediyemize ait zeytinlikleri icara çıkardık. Zeytin sektöründe bir sene var yılı, bir sene yok yılı olmasını da göz önüne alarak hazırlanan şartname üzerinden belediye encümenimiz huzurunda yapılan ihaleler ile 6 yıllığına kiraya vereceğiz. İhaleleri kazanacak üreticilerimiz her türlü bakımı yapmak sureti ile 6 yıl boyunca zeytinleri toplayabilecekler. Ayrıca gübre ve mazot desteği alabilecek, zeytinyağı priminden faydalanıp, iyi tarım uygulamalarından da yararlanabilecekler” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: