Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde faaliyetlerine devam eden esnaf odalarından 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yapıldı.
Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cengiz Teoman’ın ev sahipliği yaptığı basın açıklamasına, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Ergin, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Umurbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Öner katıldı. Teoman yaptığı basın açıklamasında ’’Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi karşısında, Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan aileleri ve yanında çalışanlarla Lapseki Esnaf ve Sanatkar Odası, Lapseki Şoförler Odası, Lapseki Ziraat Odası, Umurbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine kayıtlı ilçemiz sınırları içinde bulunan 20 bin kişilik bir büyük camiayı temsil eden Esnaf ve Sanatkarlarımız ve çiftçilerimiz hiç düşünmeden canları pahasına cesaret ve kararlılıkla dimdik ayakta durmuştur. Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır. Demokrasiye sahiplenme noktasında esnaf ve sanatkarlarımız ve çiftçilerimiz her zaman olduğu gibi tek vücut halinde sarsılmaz bir irade ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü huzur ve güvenliği için daima devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır. Hiç kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” dedi.
Esnaf Odalarından Darbe Girişimine Tepki
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde faaliyetlerine devam eden esnaf odalarından 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yapıldı.
Yayınlanma :
26.07.2016 10:14
Güncelleme :
26.07.2016 10:14


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: