Çanakkale’de Firuze Ateş mahlası ile yazılar yazarak kentin sosyal ve siyasi hayatını dizayn etmeye çalışan kişinin Kerem İriç olduğunun ortaya çıkması üzerine Aynalı Pazar Gazetesi olarak yaptığımız haber sonrasında hakarete uğrayan Gazeteci Murat Kıray’ın açtığı ceza davasının son duruşmasında Kerem İriç’e 90 gün hapis cezası verilmişti.
MAHKEMEYİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ…
Verilen cezayı hazmedemeyen Kerem İriç yine sosyal medyadan ve gazetesinden hakaretlerine devam etti ; “Şerefsize şerefsiz demek isteyen eşe, dosta duyurumdur. Şerefsize şerefsiz demenin cezası 90 gün hapis, verilen ceza iyi hal indiriminden 75 güne indiriliyor. Verilen ceza para cezasına çevriliyor bu da 1.500 Türk Lirası ediyor. Daha önce böyle bir “suç” işlememişseniz mahkeme bu seferlik bizden olsun diyor ama 5 yıl boyunca hiçbir şerefsize şerefsiz deme diyor..” Takipçilerinin yaptığı bir yorum üzerine ise Kerem İriç şunları paylaşıyor; “Neyse eşimiz, dostumuz çok. Şükür onlar bizim yerimize şerefsize şerefsiz der. 5 yıl sabredeceğiz”….
“GAZETECİLİĞİ MAHKEME KARARLARI İLE ÖĞRENECEKLER”
Bu sözler üzerine Çanakkale Cumhuriyet savcılığına bir şikâyet dilekçesi ile müracaat eden Gazeteci Murat Kıray Suç duyurusunda bulundu… Murat Kıray “ Bazı kişiler gazeteciliği ya birilerine hakaret etmek ya da yağcılık yapmak sanıyorlar… Bu kişiler bir misyonun temsilcisi… Bu misyon bir dönem Çanakkale’yi karanlık bir sürece sokmuş kişilerin misyonu. Sahte isimler ile yazı yazıp, kenti yönetenleri itibarsızlaştırmayı gazetecilik sanan bir yapı.. Bu yapı bugün mahkemelerde hapislerde sürünüyor… Ama onların uzantıları AK Parti kapılarında geçmişlerini unutturmaya çalışıyorlar. Kamuoyu bu kişilerin kim olduğu çok iyi biliyor… Bu yapı ile mücadelemiz hukuk çerçevesinde devam edecek… Gazetecilik eline kalemi alanın herkese her şeyi söyleyebileceği bir meslek değildir… Bilmeyenlere bu işi mahkeme kararları ile öğreteceğiz…” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: