Foça Belediyesi’nde Anne-çocuk Yürek Yüreğe Ritim
Foça Belediyesi’nde Anne-çocuk Yürek Yüreğe Ritim
Yayınlanma :
16.12.2015 15:05
Güncelleme :
16.12.2015 15:05
Foça Belediyesi, anne ve çocukların kaliteli zaman geçirebilmeleri, günlük yoğunluk ve stresten bir an uzaklaşmaları için kolları sıvadı. Belediye, anne ve çocukların birlikte katılacağı Beden Percussion ve Ritim Çalışmalarını başlattı.
SALI GÜNLERİ 17.00’DA
Foça Belediyesi, Beden Percussion ve Ritim Çalışmalarını da şu sözlerle duyurdu: “Geceleri uyumadan önce gününüzün nasıl geçtiğini, size kalbinizin atışı söyler eğer dinlerseniz. Kalbin de bir hafızası vardır. Aynı duygu durumlarında aynı ritimle atar kalbiniz ve daha çok ya da daha az oksijen yani hayat pompalar hücrelerinize. Mesela sevdiğinizi hatırladığınızda onu gördüğünüz andaki aynı hızla atar kalbiniz ya da kızdığınızda öfkeyle bağırdığınızda ve siz bu ritimle mutluluk, huzur ya da endişe ve rahatsızlık hissedersiniz. Her vücudun her duygu durumuna göre belirlediği bir ritmi vardır bu da bizim karakterimizin müzikal görünüşüdür. Her şehrin, her bölgenin, her evin kendi ritmi vardır hızlı, yavaş, ağır, düzenli, düzensiz. İşte yaşamlarımızı bu ritimler etkiler. Peki bu ritmi kontrol edebilir miyiz? Her insan yaşamı boyunca hiç durmadan çalan bir enstürman gibidir ve evrene asla kaybolmayacak sesler bırakır. Var olduğunu ispat ettiği o ilk kalp atışıyla evren orkestrasına katılmış olur ve bu muhteşem orkestrada etkisi ve gücü tartışılmazdır. Kendi ritmini değiştirmeye kalkarsa yeni bir kurguyu başlatmış olur insan, ne kadar kişiyi etkilerse o kadar çabuk yeni bir ritme kavuşur beden ve evren. Korkularımızın, heyecanımızın, aşklarımızın dudaksız söylenişidir ritim. Ait olma duygusunun fiziksel yansıması ve tüm duygu durumlarının tepkisel görünümüdür ritim annemizin kalp atışını ilk duyduğumuzda hissettiğimiz duygudur. İlk kez anne karnında sözsüz, yazısız, notasız doğaçlama, hayatın tamda içinden gelen duygularla başlayan müzik eğitimine o mukaddes zamanlardaki gibi anne ve çocuklarımızla devam ediyoruz. Beden Percussion ve Ritim Çalışmaları, anne ve çocuklarının birlikte kaliteli zaman geçirmeleri ve o ilk anda ki duygularla hayatın içinde aynı ritimle var olmalarına yardım edecek bir çalışma. İş hayatının yoğunluğu ve stresi ev işlerinin külfeti ödevler sınavlar hepsi bir arada peki ne zaman çocuğunuzla zaman geçireceksiniz? Beden Percussion ve Ritim Çalışmaları Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde her hafta salı günleri saat 17.00’de gerçekleştirilecek.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: