’güneş Yolcuları’ En Çevreci Geziyi Yapıyor
’güneş Yolcuları’ En Çevreci Geziyi Yapıyor
Yayınlanma :
09.07.2015 11:40
Güncelleme :
09.07.2015 11:40


’Güneş Yolculuğu 2015’ isimli gurup üyesi Laurent Dalon, Henri Jonckheere ve Antoine Jonckheere, elektrikli bisikletler ile hiçbir fosil yakıt kullanmadan çok uzun mesafeleri kat edebileceklerini göstermek için yola çıktı. Milano’dan yola çıkan grup Makedonya, Yunanistan ve Türkiye’yi de gezdikten sonra tekrar Milano’ya dönerek yolculuklarını tamamlayacaklarını belirtti.
Bisikletlerinin arkasına koydukları paneller ile güneş enerjisinden yararlanarak çoğu zaman pedal çevirmeden ilerleyen Güneş Yolcuları, rahat bir yolculuk yapıyor. Toplamda 7 bin kilometre yol yapmayı hedefleyen 3 arkadaş, 4 bin 800 kilometrelik yolu Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Çanakkale, Antalya ve Tekirdağ’ı gezerek tamamladı.
Tekirdağ’dan sonra Sofya ve Zagreb’i geçerek tekrar İtalya’ya dönecek grup, 7 bin kilometreyi bitirerek hedeflerine ulaşmış olacak.
Güneş Yolculuğu 2015 gurubu üyesi Laurent Dalon, toplamda 7 bin kilometre yol yapacaklarını belirterek, "The Sun Trip 2015 (Güneş Yolculuğu 2015) isimli bir organizasyonun üyeleriyiz. Elektrikli bir bisikletle hiçbir fosil yakıt kullanmadan çok uzun mesafeler kat edilebileceğini göstermek istiyoruz. Yolculuğumuza Milano’dan başladık, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan’ı geçtikten sonra feribotla Gelibolu’ya geldik. Gelibolu’dan Antalya’ya oradan Kapadokya’ya ve Erdek üzerinden de feribotla Tekirdağ’a geldik. Buradan da Sofya ve Zagreb’i geçtikten sonra Trieste limanından tekrar İtalya’ya gideceğiz. Toplamda da 7 bin kilometre yol yapacağız" dedi.
"BÜTÜN HER YERDE KARŞILAŞTIĞIMIZ İNSANLAR ÇOK MİSAFİRPERVER"
Türkiye’ye ilk defa geldiklerini söyleyen Dalon, "Bize anlatılanlardan çok farklı, çok güzel bir ülke bulduk. Çok fazla ekili alan ve su kaynaklarına sahipsiniz. Bütün her yerde karşılaştığımız insanlar çok misafirperver. Karşılaştığımız insanlar bize evlerinde geceyi geçirmemizi, yemek yedirmeyi veya çay ikram etmeyi teklif ettiler. Bu bizim için inanılmaz bir deneyim oldu" ifadelerini kaydetti.
Bisiklette bulunan panellerin enerji ürettiğini dile getiren Dalon, "Her bir motosiklette boyutu çok fazla, büyük olmayan 48 voltluk bataryamız var. Panelin yardımcı aparatı ön tekerde bulunuyor ancak enerjiyi üretmek için de çok pedal çevirmeniz gerekiyor. Panelin altında bulunan römorkta ise bagajımız, çadırlarımız ve diğer eşyalarımız var" diye konuştu.
Grubun en yaşlı üyesi olan Henri Jonckheere depoladıkları enerji ile yokuş yerleri pedal çevirmeden rahatlıkla geçtiklerini söyleyerek, "Depoladığımız bu enerjiyi yokuş çıkarken kullanıyoruz ve yokuşta pedal çevirerek yorulmuyoruz. Küçük bir motorumuz var ve bu sayede hızlı da gidebiliyoruz. 20 günden biraz daha az bir süredir Türkiye’deyiz. Ekibimizle birlikte çok iyi bir seyahat gerçekleştiriyoruz. Ben 57 yaşındayım ve ekibin en yaşlı üyesiyim. Grubumuzda 18 kişi var ama şu an sadece 3’ümüz buradayız. Zorlandığımız zamanlar da oluyor ama çok eğleniyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: