Hakan Gerçek’ten Tiyatro Resitali
Hakan Gerçek’ten Tiyatro Resitali
Yayınlanma :
09.07.2015 19:55
Güncelleme :
09.07.2015 19:55


Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde sanatseverler ile buluşan Hakan Gerçek, yaklaşık 2 saat süren oyununda izleyicilerine adeta tiyatro resitali sundu. Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan Hakan Gerçek, Van Gogh’un resme başlamasından intiharına kadar geçen süreyi, aşklarını, resim tutkusunu, kardeşi ile mektuplaşmalarını ve 37 yaşında onu intihara sürükleyen sebepleri kendisine has oyunculuğuyla yorumladı.
HAKAN GERÇEK’E ALKIŞ YAĞMURU
Büyük bir özenle hazırlanan sahne dekoru ile seyircisini zaman tünelinde Van Gogh’un atölyesine götüren Hakan Gerçek, ünlü ressamın birbirinden kıymetli eserlerini barkovizyona yansıtarak desteklediği oyununda izleyicilerini zaman zaman hüzünlendirdi. İskoçyalı yazar W.Gordon Smith tarafından kaleme alınan trajik oyunun finalinde başına dayadığı silah ile intihar eden ünlü ressamı, ona olan hayranlığı ile canlandıran Hakan Gerçek, sanatseverler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Hakan Gerçek’i tebrik ederek, kentin simgelerinden olan Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrasıyla işlenmiş cam tabak hediye etti.
“ALİAĞA BİR SANAT KENTİ HALİNE GELECEK”
Oyun bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hakan Gerçek, "Aliağa’da sahne almaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Aliağa beni olumlu anlamda çok şaşırttı. Dışarıdan bakıldığı zaman Aliağa bir sanayi kenti görünümünde, fakat yapılan organizasyonlara bakıldığında Aliağa’nın sadece sanayi kenti olmadığını anlayabiliriz. Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca yapmış olduğu tiyatro şöleni Türkiye’de benzerine az rastlanır bir organizasyon. Aliağa Belediyesinin yapmış olduğu bu organizasyon tüm belediyelere örnek teşkil etmeli. Türkiye’nin birçok yerinde Aliağa’nın sahip olduğu Açıkhava tiyatrosuna sahip olmayan yerler var. İstanbul’da bile 1 tane büyük Açıkhava tiyatrosu var. Aliağa Belediyesi’nin tiyatroya destek verdiği müddetçe, Aliağa sadece sanayi kenti değil aynı zamanda da bir sanat kenti haline gelecektir” diyerek sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: