İnegöl’de Kaldırım İşgallerine Geçit Yok
İnegöl’de Kaldırım İşgallerine Geçit Yok
Yayınlanma :
11.02.2015 11:45
Güncelleme :
11.02.2015 11:45


Belediye, 2 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren kaldırım işgali yasağını uygulamak için düğmeye bastı. Kaldırıma park eden araç sürücülerine ceza kesilirken, kaldırım üzerinde bulunan büfeler ve benzeri iş yerlerine ait panolar da kaldırılıyor.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaldırım işgallerini ortadan kaldırmak için çalışma yapacaklarını bildirdi. Aktaş, “Belediye Başkan Yardımcımız Alper Taban nezaretinde 6 aylık bir çalışma sonunda meclis kararı almıştık. Bu konuyla alakalı STK’larla görüşüldü, anketler yapıldı. Toplantılarda bu işle alakalı tereddütlerini söyleyen oda başkanlarımız olmuştu. Bakkallar, Terziler ve Pazarcılar Odası başkanları tereddütlerini söylemişti. 2 Şubat tarihi itibariyle kararı devreye soktuk. Oda başkanlarımızın da, vatandaşlarımızın da şikayet ettikleri kamu kurum ve kuruluşlarına ait panolar, levhalar, belediyemiz tarafından tahsis edilmiş büfelerle alakalı şikayetler vardı. Onlarla ilgili tespitlerimizi yaptık. Kaldırıma park eden araçlara cezai müeyyide uygulanıyor. Sürücüler asla araçlarını kaldırımlara çekmesinler. İnegölspor’un kurumsal renkleri olan bisiklet parkları oluşturacağız. Şehrin farklı caddelerine yakında bisiklet parkları yapılacak” şeklinde konuştu.
Kamu kuruluşlarına ait panolardan da bahseden Aktaş, “Elektrik panoları var. Kurumlarla yazışma yaptık. Özellikle yaya geçişlerine engel olan yerlerle ilgili düzenleme yapmalarını kurumlara bildirdik. Belediye tarafından tahsis edilen ekmek büfelerinin yerleri değişecek. Kimsenin hakkını gasp etme durumumuz olamaz. Kimsenin ‘Ben yaya yolunun 40 santimini kullanayım’ deme lüksü yok. Bu projeye herkesin sahip çıkmasını bekliyorum. Dolayısıyla bu güzelliğin oluşmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: