İnşaat Sektörü Vasıflı Eleman Sıkıntısını Çözüyor
İnşaat Sektörü Vasıflı Eleman Sıkıntısını Çözüyor
Yayınlanma :
21.09.2015 13:15
Güncelleme :
21.09.2015 13:15
Çalışmalarına 2013 yılının son çeyreğinde başlayan BTSO İnşaat Konseyi, sektörde yol haritalarını belirlediği toplantılarına devam ediyor. Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Şenol Şimşek, BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, kamu kuruluşları ve sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Umutkan, Türkiye’de ilk kez BTSO bünyesinde hayata geçirdikleri Sektörel Konsey yapılanmasının çalışmalarıyla sektörlere yön verdiğini ifade etti. Sektörlerin öncelikli eylem planlarını rapor haline getirdiklerini belirten Umutkan, bu raporları ilgili bakanlıklara ve kamuoyuna sunduklarını anlattı. BTSO İnşaat Konseyi’nin de öncelikli eylem planlarını gerçekleştirme noktasında önemli faaliyetlere imza attıklarını anlatan Umutkan, Konsey üyelerine sektöre ve kente yaptıkları büyük katkılardan ötürü teşekkür etti.
“BTSO MESYEB’İN SUNDUĞU HİZMETLERDEN FAYDALANALIM”
BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, Konsey üyelerinin öncelikli eylem planları doğrultusunda Bursa’da kentsel dönüşüm temasıyla ‘İnşaat Zirvesi’ düzenlenmesini amaçladıklarını, bu konuda da önemli temaslarda bulunduklarını söyledi. Konsey’in bir diğer eylem planı olan Bursa İnşaat Fuarı’nı geçtiğimiz Nisan ayında ‘Gayrimenkul Özel Bölümü’ ile gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tuğcu, “BTSO öncülüğünde gerek katılımcı, gerekse de ziyaretçi sayısı açısından önemli bir fuar organizasyonu gerçekleştirildi. İnşallah önümüzdeki yıl çıtayı hep birlikte daha da yükselttiğimiz bir fuar düzenleyeceğiz. BTSO Yönetim Kurulu’na fuarcılık alanında kente vizyon katan çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ali Tuğcu, sektörde nitelikli eleman konusundaki sorunu da MESYEB’de çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Tuğcu, “Bildiğiniz gibi inşaat sektöründe ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ zorunlu hale geldi. MESYEB’de sektörümüze yönelik 14 iş kolunda hizmet veriliyor. Sektörde faaliyet gösteren firmalarımızı ve çalışanlarını bu hizmetten yararlanmaya davet ediyorum” dedi.
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ise 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan tebliğe göre enerji, metal, inşaat ve otomotiv sektörlerindeki 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirildiğini hatırlattı. Bu konuda düzenledikleri toplantılarda firmaları bilgilendirdiklerini belirten Ramazan Karakök, “MESYEB’de hem çalışanlarımızın niteliğini geliştiriyor hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda sağlam zeminler oluşturuyoruz” dedi. MESYEB’in sadece Bursa’ya değil, Güney Marmara’ya da hizmet verdiğini belirten Karakök, sınav ve belgelendirme konusunda fiziki düzenlemelerle ilgili olarak da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Toplantıda, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Şenol Şimşek de Yıldırım Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: