İşçiler Grev Yaptı, Fabrikada Üretim Durdu
İşçiler Grev Yaptı, Fabrikada Üretim Durdu
Yayınlanma :
16.09.2015 15:45
Güncelleme :
16.09.2015 15:45


Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de faaliyet gösteren bir boya fabrikası, iddialara göre üç işçiyi zorunlu olarak izine çıkartırken, bir işçiyi ise işten attı. Olayı öğrenen Petrol-İş Sendikası grev kararı aldı. Fabrikaya tepki gösteren sendika üyeleri, fabrika önünde işçilerle birlikte direnişe geçti. İşçilerin eylemde olması sebebiyle fabrikada üretim ve satışlar durdu.
Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, işçilerin tekrar işe alınması gerektiğini ifade ederek, "Boya fabrikası tarafından alınan bu kararları ve işten atmaları asla kabul etmeyiz. Biran önce işten atılan arkadaşımız işe geri alınacak ve sendikamızı tanıyacak. Aliağa Organize Sanayi Bölgesindeki boya fabrikasında çalışan işçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldu. Sürdürmüş olduğumuz örgütlenme mücadelemiz devam ederken, sendikaya ve örgütlü işçinin birliğine tahammül edemeyen boya fabrikasının işvereni sendikalı oldukları gerekçesiyle üç işçi arkadaşımızı zorunlu izne çıkardı. İzni biten bir arkadaşımız işbaşı saatinde fabrikaya gittiğinde iş aktinin feshedildiği bildirildi. Bunun üzerine sendikamız fabrika önünde işçilerle birlikte direnişe geçmiş, boya fabrikasında üretim ve satış durdurulmuştur" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: