İşkur, Üniversiteli Gençleri İş Hayatı İle Buluşturuyor
İşkur, Üniversiteli Gençleri İş Hayatı İle Buluşturuyor
Yayınlanma :
20.01.2015 08:35
Güncelleme :
20.01.2015 08:35


İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, İŞKUR’un düzenlediği ‘İşbaşı Eğitim Programları’ndan (İEP) üniversite öğrencilerinin de faydalanabilmesi sayesinde işverenlerin talep etmiş olduğu eğitimli ve nitelikli iş gücünü kendilerine sunduğunu kaydetti. Pusaoğlu, "İşkur’a kayıtlı her işveren, program sayesinde ihtiyaç duyduğu nitelikte elemanı istihdam edebiliyor. İşbaşı eğitim programının işverenlere sağladığı faydalar ise, üniversite öğrencilerinin işbaşı eğitim programına katılabilmesi sayesinde işverenler bu kişilere staj yaptırarak istihdam etmek istedikleri kişiyi iş başında görme ve öğrencilerin mesleki deneyim ve becerilerinin gelişip gelişmediğini gözlemleme şansına sahip oluyor" dedi.
İşverenin İşbaşı Eğitim Programından yararlanma koşullarını anlatan Pusaoğlu, "4857 sayılı İş Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olarak en az 2 çalışanı bulunan kuruma kayıtlı işverenler, dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler programdan yararlanabiliyor. Ayrıca kamunun payının yüzde 50’nin altında olduğu iktisadi teşekküller de programa başvuru yapabiliyor" bilgisini verdi.
Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve ikinci öğretim öğrencileri ile açık öğretim ilkokulu, ortaokulu ve lisesi ile açık öğretim fakültesi öğrencilerinin programdan faydalanabildiğini belirten Pusaoğlu, "İşbaşı eğitim programı 160 güne kadar düzenlenebiliyor. Günde en az 5 saat olarak işveren ve öğrencinin kabul etmesi ve günde 8 saati aşmamak üzere günün herhangi bir zaman diliminde uygulanabilmekte. Bu nedenle öğrenciler ders saatlerinden arta kalan zamanlarda programa katılabiliyorlar. İŞKUR, programa katılan öğrencilere günlük 25 TL olmak üzere bir cep harçlığı da ödüyor. Ayrıca program süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılamaktadır. Bu sayede öğrenciler staj yaparken geçici süreli de olsa gelir elde etme imkanı buluyor. Ve ayrıca sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor" ifadelerini kaydetti.
Programın kontenjanları hakkında bilgi vererek sözlerini sürdüren Pusaoğlu, "En az 2 sigortalı çalışana sahip olan işverenlerle düzenlenebilen program kapsamında işverenlerin 2 ile 10 arasında çalışanı varsa 1, 11 ve üzerinde çalışanı varsa çalışan sayısının 1/10’u kadar katılımcı alabilme hakkı bulunuyor. İşverenlerin aynı il sınırları içerisindeki toplam çalışan sayısı üzerinden kontenjan hesaplanıyor. Kontenjan hesaplanmasında tüm küsuratlar bir üst sayıya tamamlanıyor ve bu sayede işverenin daha çok katılımcı alabilmesi sağlanıyor. İşbaşı eğitim programında istihdam yükümlülüğü programdan yararlanan işverenin 1 yıl içerisinde yeniden talepte bulunması durumunda söz konusu oluyor" ded,
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: