İsmet Büyükataman: “ak Parti-chp Koalisyonu Muhtemel Gözüküyor”
İsmet Büyükataman: “ak Parti-chp Koalisyonu Muhtemel Gözüküyor”
Yayınlanma :
17.07.2015 13:20
Güncelleme :
17.07.2015 13:20


MHP Genel Sekreteri İsmet Büyük Ataman, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursa Valiliği’nin düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Büyükataman, tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramını kutladı. Meclis başkanlığı seçiminin ardından Cumhurbaşkanının 258 milletvekiliyle birinci parti olan AK Parti Genel Başkanını hükümeti kurma görevini verdiğini hatırlatan Ataman, “Sayın Davutoğlu, önce CHP Genel Başkanını, ardından MHP’yi ve son olarak HDP’yi ziyaret etti. Koalisyon konusundaki yaklaşımlarını, siyasi partilerinin bu konuya bakışının çalışmasını yürüttü. MHP’yi ziyaretlerinde olumlu ve verimli görüşme yaptık. MHP ülkenin kargaşaya kaosa sürüklenmesini asla müsaade etmez. MHP’ye bir sorumluluk düşürse AK Parti ile koalisyon şartlarını görüşmemiz için 3 önemli hassasiyet var. Davutoğlu’nun ziyaretlerinde meseleye bakışımızı ve nerede durduğumuzu açık şekilde arz ettik” dedi.
“HÜKÜMET KURULMAZSA YAPILACAK İŞ BELLİDİR”
Koalisyon hükümetinin oluşmadığı takdirde erken seçime gidileceğini dile getiren Büyükataman, “Bir koalisyon hükümeti oluşturulamazsa yapılacak olan iş bellidir. Emaneti sahibine iade etmekten başka bir şey yoktur. Sandık önümüze konulur. Emanet millete iade edilir. Bir erken seçimle milletin yeniden iradesine müracaat edilir” diye konuştu.
“AK PARTİ-CHP KOALİSYONU MUHTEMEL GÖZÜKÜYOR”
Muhtemel AK Parti ile CHP koalisyonun yakın durduğunu ifade eden Büyükataman, “Önümüzdeki günlerde bayramdan sonra sayın Davutoğlu görüşmeler yapacağını ve netice alacaklarını söylemiştir. CHP genel başkanı ve sayın başbakanın yapmış olduğu değerlendirmelerinden görüldüğü üzere AK Parti ile CHP koalisyonu muhtemel gözüküyor. İkinci görüşmelerde bu şekillenir. Milletin beklentisi bir hükümetin kurulmasıdır. AK Parti milletin verdiği mesajı iyi okumalıdır. Öncelikli sorumluluk AK Parti’nindir. Umuyorum milletimizin beklentisine uygun, bayram sonrası uzlaşmaya dayalı koalisyon hükümeti olur” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: