Kadına Şiddete ’dur’ Dediler
Kadına Şiddete ’dur’ Dediler
Yayınlanma :
25.11.2015 13:40
Güncelleme :
25.11.2015 13:40


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında Tekirdağ Valiliği’ne bağlı Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi broşür dağıtarak bilgilendirme çalışmasında bulundu. Aynı saatlerde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eğitim-Sen üyeleri basın açıklamasında bulundu.
"KADINA YÖNELİK ŞİDDET EN PERVASIZ ŞİDDETTİR"
Tuğlalı Park’ta kadına şiddete ’Dur’ diyen grup, basın açıklaması yaparak tüm kadınları dayanışmayı büyütmeye, 25 Kasım direniş mirasına sahip çıkmaya davet etti. Basın açıklamasında, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’nün simgesi Mirabel kız kardeşlerin Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı yürüttükleri özgürlük mücadelesi nedeniyle katledilmesinin üzerinden yarım yüzyıldan fazla zaman geçti. Dünyanın her yerinde kadınlar sömürülüyor, baskı ve şiddete maruz kalıyor, tecavüze uğruyor, katlediliyor. Her yıl yüzlerce kadın yakınları tarafından öldürülüyor. Eril akla göre işleyen devlet kurumları kadına yönelik şiddete karşı önlem almak bir yana cinsiyetçi söylem ve pratiklerle bu şiddete zemin hazırlamakta ve suça ortak olmaktadırlar. Yargı sistemi kadın cinayetlerin ’haksız tahrik, iyi hal, aşırı sevgi ve saygın tutum’ gibi akla ziyan indirimlerle ödüllendirmektedir. Kadınlara uygulanan baskı, tecavüz, taciz ve şiddet normal ve doğal bulunmaktadır. Kadına yönelik şiddet en pervasız şiddettir. Tüm bu vahşete sömürüye karşı cevabımız inadına barış, inadına eşitlik, inadına direniş. Tüm kadınları, bu dayanışmayı büyütmeye, 25 Kasım direniş mirasına sahip çıkmaya davet ediyoruz" ifadeleri kaydedildi.
Açıklamanın ardından öldürülen kadınları temsilen tiyatral gösteri yapıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: