Kanser’de Erken Teşhis Önemli
Kanser’de Erken Teşhis Önemli
Yayınlanma :
21.03.2015 08:35
Güncelleme :
21.03.2015 08:35


Dünyada ki kanser türlerinin dağılımında ki artışı üç nedene bağlandığını belirten Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Sinan Oğuzhan, “Türkiye kanser haritası incelendiğine her yıl yaklaşık 150 bin yeni kanser olgusu teşhis edilmektedir. Erkeklerde en sık akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri görülmektedir” dedi.
SİNAN OĞUZHAN: ‘’TÜM VATANDAŞLARIMIZ KANSER TESTİ YAPTIRMALI’’
Sağlık Bakanlığı ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlük katkılarıyla Toplum Sağlığı Merkezleri’nde ve Aile Hekimlerinde ücretsiz olarak taramayı gerçekleştirdiklerini belirten Oğuzhan, “Erken tanının en önemli olduğu hastalıkların başında kanser geliyor. Kanser tanısı ne kadar erken olursa hastalığı yenme şansınız da o denli artıyor. Ben kansere yakalanmam düşüncesinde olanlar bir kez daha düşünsün. Tedbir amaçlı da olsa vatandaşlarımız test yapmalı" diye konuştu.
ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR
Kötü şartlarda hazırlanmış veya üretilmiş besinlerin kontrol altına alınması, alkol ve sigaradan uzak durulması, stresten uzak fiziksel açıdan aktif bir yaşam sürülmesi, sağlıklı dengeli ve düzenli beslenme (özellikle Akdeniz diyeti denilen taze sebze meyve ve kabuklu tahıllardan oluşan(kepekli ekmek vb.)gıdalar, kanser vakalarının görülme sıklığını azaltacaktır’’ diyen Sinan Oğuzhan sözlerine şöyle devam etti: ’’Sağlıklı yaşam davranışları, çevresel risk faktörlerinin en aza indirilmesi ile kanser vakaları 1/3 oranında azaltılabilir. Bunların yanında düzenli kanser tarama programları ile erken teşhis konularak da kanser vakalarından kaynaklanan ölüm oranları ciddi şekilde azaltılabilir’’.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: