Karakolda Dayak Davasında İki Polise Hapis
Karakolda Dayak Davasında İki Polise Hapis
Yayınlanma :
13.05.2015 19:20
Güncelleme :
13.05.2015 19:20
İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 17 Temmuz 2011 tarihinde denetim yapan polis ekipleri, ’kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu’ gerekçeleriyle gözaltına aldığı Fevziye Cengiz’i aynı müzikholdeki diğer kişilerle birlikte karakola götürdü. Fevziye Cengiz daha sonra, polisler tarafından dövüldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Polis merkezindeki güvenlik kameralarına yansıyan dayak anları da delil olarak yer aldı. Polisler de kendilerine mukavemette bulunduğunu öne sürerek Fevziye Cengiz’den şikayetçi oldu.
İKİ POLİSE CEZA, İKİ POLİSE BERAAT
Her iki tarafından birbirinden şikayetçi olmaları üzerine polisler ve Fevziye Cengiz hakkında dava açıldı. Karşılıklı açılan ve birleştirilen davada görevli polis memurlarına karşı ’basit yaralama’ suçundan beraat eden Fevziye Cengiz, ’zincirleme hakaret’ suçundan 8 bin 840 TL para cezasına çarptırıldı. Müşteki sanık polislerden B.S., H.Y., yaralama suçundan 1 yıl 3 ay hapsi cezasına çarptırıldı. Mahkeme polislere verilen cezayı ertelemedi. Müşteki sanık polis T.D. ile N.A. ise tüm suçlamalardan beraat etti. Tarafların avukatları ise mahkemenin verdiği kararı temyiz edeceklerini söyledi.
POLİSLER "PİŞMANIZ" DEDİ
İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasına Fevziye Cengiz, sanık polisler ile avukatlar katıldı. Duruşmada son kez söz alan Fevziye Cengiz, "Ben orada ailemle eğleniyordum. Kaldı ki çalışmış olsam bile dayak yemem mi gerekirdi. Polislerin cezalandırılmasını, benim de beraatımı talep ediyorum" dedi. Daha sonra tek tek son savunmalarını yapan polisler, yaşanan olaydan pişmanlık duyduklarını söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: