Karapınar Köprüsü’nde Ayaklar Dikiliyor
Karapınar Köprüsü’nde Ayaklar Dikiliyor
Yayınlanma :
31.07.2015 10:35
Güncelleme :
31.07.2015 10:35


Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar artarak devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması yolunda sürdürdükleri yatırımlara bütçenin 3’te 2’sini ayırdıklarını söyledi. Hedeflerinin hızla büyüyen araç sayısıyla yoğunlaşan kent trafiğine nefes aldırmak olduğunu dile getiren Başkan Altepe, bu kapsamda başlatılan çalışmaların hızla devam ettiğini, Karapınar Köprüsü’nün de onlardan biri olduğunu ifade etti. Temeli daha önce atılan, şu anda ayakları dikilen köprünün yaklaşık 3 ay sonra kullanıma hazır hale geleceğini söyleyen Başkan Altepe, “Karapınar Köprüsü Ankara Yolu’na büyük nefes aldıracak. Bursa’yı boydan boya geçen alternatif 30 metrelik yolun da Yıldırım üzerinden Kestel bağlantısı gerçekleşmiş olacak. Mimar Sinan Bulvarı’ndan devam eden ve 2. Cadde’den süren bu yol, Değirmenönü tarafından Karapınar’a bağlanıyor. Kent içi ulaşım için önemli bir alternatif” dedi.
3 AY İÇİNDE KULLANIMA HAZIR
Başkan Altepe, Ankara Yolu’nda tüm köprülerin 60 yıl sonra ilk kez bu dönemde yenilenerek sağlam hale getirildiğini söyledi. Karapınar Köprüsü’nün zincire dahil edilmesiyle kaliteli ulaşımda bir adım daha attıklarını, daha iyi standartları yakalamak için alternatif köprü ve yollar hazırladıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Onlarca yıl önce yapılması gereken yatırımları bir bir tamamlıyoruz. Uzun yılların beklentisiydi. Karapınar Köprüsü’yle birlikte alternatif yolda önemli adım atılmış olacak. Şu anda dere yatağı çalışmalarımızla karşılıklı iki ayağın imalatı başlıyor. 2 ay sonra da dışarıda imalatı yapılan köprülerimizin ana parçaları gelecek. Köprüler yerlerine monte edilecek. 3 ay içinde de artık ulaşım sağlanmış olacak. Değirmenönü ve Karapınar yıllar sonra birbiriyle buluşmuş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: