Kılıç: "çözüm Süreci Bahane Şehirlerde Silah Depoluyorlar"
Kılıç: "çözüm Süreci Bahane Şehirlerde Silah Depoluyorlar"
Yayınlanma :
28.10.2015 10:40
Güncelleme :
28.10.2015 10:40


Kılıç, ayrıca, terör örgütünün büyük şehirlerde silah depoladığını anlattı.
Terör örgütüne karşı başka bir terör örgütüyle anlaşılarak mücadele edilemeyeceğini belirten Kılıç, şöyle konuştu: “Hukuku istediğiniz gibi eğip bükmeyin, adalete olan inanç kaybolur dedik. Şimdi insanların adalet karşısında hakkını bile aramaktan neredeyse vazgeçtiği bir hukuk sistemimiz oldu. Suriye’yi karıştırmayın, bu işe taraf olmayın dedik, kucağımızda 3 milyon mülteci ve değerli yalnızlığımızla baş başa kaldık. Şimdi buradan tüm milletimize soruyorum, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bugüne kadar uyarıda bulunduğu konulardan hangisi gerçekleşmedi? Keşke biz haklı olmasaydık da, askerlerimiz polislerimiz şehit düşmeseydi, yüzlerce vatandaşımız canını yitirmeseydi, fakat biz ısrarla hem milletimizi hem de hükümeti uyardık. Bu kadar haklılığımız varken oylarımız düşmemiş tersine artmıştır. Hakkımızda yapılan kara propaganda ve asparagas haberlerin nedeni de bizim daha da güçlenmemizdir.”
AKP’nin başarısız olunca, MHP’nin oy kaybettiği algısı oluşturmaya çalıştığına dikkat çeken Kılıç, bir partinin mevcut oyları kaybetmesi için bir hata yapmış olması gerektiğini vurguladı. MHP’nin hangi konuda yanlış yaptığı için oyunun düştüğünü soran Senem Kılıç, “Dikkat edin terör yeniden hortlayacak dedik, hortladı. Çözüm süreci bahane, terör örgütü şehirlerde silah depoluyor, yollarımıza mayın döşüyorlar dedik, şimdi hangi yolun altında kaç ton bomba var? diye düşünüyoruz” dedi.
“EL ELE VERMİŞLER”
Haklarında kendilerini karalayabilecek tek bir argüman bulunmayanların, partisinin tüm uzlaşma yollarına hayır dediği algısını oluşturmaya çalıştığını hatırlatan Senem Kılıç, şunları söyledi:
“Asıl onlar neye evet dediklerini millete anlatmak zorunda. Biz, hayır dediğimiz için oyumuz düşmüş. Oysa milletimiz gördü. Biz vatanımızın bölünmesine, Atatürk ilke ve devrimlerinin yok sayılmasına, yolsuzluğa ve hırsızlığa hayır dedik. Bunlara hayır derken gelecek tehlikeleri tek tek sıraladık. Dolmabahçe’de mutabakat metnini beraber okuyan onlar, beyannamelerinde bile Türk milleti ibaresini kullanamayanlar diğerleri. Aklanıp gelemeyenler onlar, yolsuzlukla mücadeleden vazgeçenler diğerleri. Şimdi de el ele vermiş bizim oyumuzun düştüğünü iddia ediyorlar. Çünkü terörle müzakerede beis görmeyenler, karşılarındaki tek güç Milliyetçi Hareket Partisi’nin güçlenmesi karşısında çaresizler ve korkuyorlar.”
“ONLARIN DA GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu ucuz algı yönlendirmesiyle, kaybettiği milliyetçi muhafazakar oyları geri almayı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise HDP’ye kaptırdığı oyları kapatmayı planladığını ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki parti ne yaparsa yapsın MHP’nin oylarını alamayacak. Milletimiz, 7 Haziran’dan sonra yaşananları gayet net gördü. Utanmasalar yakında, ‘Biz terörü bitirecektik, siz hayır dediniz’ suçlamasında bulunacaklar. Çift taraflı yalan üreten bir akıl tutulmasının içinde, tek başımıza milletimize gerçekleri anlatmak ve onları yanımızda mücadeleye çağırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz haklıyız, ülkemizin, miletimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Hatta, hakkımızda kara propaganda yapanların bile güvenli güzel bir geleceğe sahip olabilmesi, bizim başarımıza bağlıdır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: