Kırkpınar Ağası 7. Kez Seyfettin Selim
Kırkpınar Ağası 7. Kez Seyfettin Selim
Yayınlanma :
26.07.2015 16:55
Güncelleme :
26.07.2015 16:55


16 Kasım 2010 tarihinde UNESCO Dünya Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gelecek yılın ağası da belirlendi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final gününde 655. Kırkpınar’ın Ağası da düzenlenen ‘Koç Satış İhalesi’ ile yapıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ihaleyi 261 bin TL ile açtı. İki adayın yarıştığı ihalede Seyfettin Selim ihaleyi kazanırken, diğer ağa adayı Olcay Seçilir ise 325 bin TL’de adaylıktan çekildi.
2009-2013 yılları arasında ve 2015 yılında ağalık yapan altın kemerli ağa Seyfettin Selim bu yıl da ağalık ihalesini kaptırmayarak, Kırkpınar’da 7 kez ağa oldu. Yapılan pazarlıkların ardından ihale Selim’e verildi. Altın kemer takılan Seyfettin Selim, daha sonra Er Meydanı’nda omuzlarda taşındı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: