Kırkpınar Fotoğraf Yarışmasına 3’üncü Yıldız
Kırkpınar Fotoğraf Yarışmasına 3’üncü Yıldız
Yayınlanma :
26.06.2015 17:20
Güncelleme :
26.06.2015 17:20


16. Edirne Kırkpınar Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında, jüri heyetinin bir araya gelmesi ile birlikte fotoğraf seçmeleri başladı. Yarışmaya 113 katılımcı 436 fotoğrafı ile birlikte katılıyor. Bu yılki yarışmanın bir diğer özelliği ise, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından Kırkpınar Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına 3’ncü yıldızın takılması oldu. Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İyiiz, "Artık, Türkiye’de 3 yıldızlı üç veya dört yarışmadan biriyiz" diyerek gururlu olduklarını söyledi.
İyiiz, Edirne Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri koordineli çalışmanın meyvesini topladıklarını belirterek, "Bu yarışma ile ilgili Edirne Belediyesi ve onun bu yarışmadaki partneri olan EFOD olarak gerçekten önemli bir onuru yaşıyoruz. Federasyonun onayları gereği bu yıldan sonraki yarışmalar 3 yıldız taşıyor. Öyle sanıyorum ki Türkiye’de 3 yıldıza sahip üç veya dört yarışma var. Uygulamayı kısaca anlatmam gerekirse federasyon, 5 yıl arka arkaya yarışma yapanlara 1 yıldız, 10 yıl arka arkaya yarışma yapanlara 2 yıldız, 15 yıl arka arkaya yarışma yapanlara da 3 yıldız veriyor. Geçen yılki yarışma ile birlikte biz ve Edirne Belediyesi 3 yıldızı hak etti. Bu yıl 16’ncısını yapıyoruz. Biz bu istatistiğe sahip ya üçüncü yarışmayız ya da 4’ncü. Bu kadar önemli bir şey. Bu vesileyle Edirne Belediyesi’ni ben katkılarından ve yarışmada sergiledikleri kararlı tutumdan dolayı kutluyorum, teşekkür ediyorum" dedi.
EN İYİ FOTOĞRAFLARI 9 KİŞİLİK JÜRİ HEYETİ BELİRLEYECEK
16’ncısı düzenlenen Kırkpınar Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın jüri heyeti Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, EFOD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İiyiz, Fotoğraf Sanatçısı Muhsin Divan, Fotoğraf Sanatçısı AFİAP Behiç Günalan, Fotoğraf Sanatçısı Remzi Eskikaplan, Fotoğraf Sanatçısı Serap Şahan Sokol, Fotoğraf Sanatçısı Tufan Kartal, Fotoğraf Sanatçısı Adnan Sokol’dan oluştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: