Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Başladı
Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Başladı
Yayınlanma :
18.10.2015 18:20
Güncelleme :
18.10.2015 18:20


Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nın açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan,AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf Cengiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, Karesi Belediye Başkan Yardımcıları Yasin Sağay, Yusuf Hocaoğlu, daire başkanları, ilçe tertip komitesi üyeleri, mahalle muhtarları, sporcular ve sporseverler katıldı. Beş ay sürecek dev organizasyonun açılış töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, turnuvanın Fair-Play çerçevesinde geçmesini temenni etti.
Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nın Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bu organizasyonun kaybedeninin bulunmadığını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, gençleri spora teşvik edecek bu turnuvadan önemli yeteneklerin keşfedileceğine inandığını söyledi. Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’na katkı sunan Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,Büyükşehir Belediyespor ve mahalle muhtarlıklarına teşekkür eden Başkan Uğur, "Geçen yıl bu turnuvayı 40 mahalleden 2 bine yakın gencimizin katılımıyla gerçekleştirmiştik. Bu yıl Balıkesir’in 20 ilçesinden bin 130 mahalle ve 10 binin üzerinde gencimizin katıldığı bir turnuva gerçekleştireceğiz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanındayız. Sporu destekliyoruz. İstiyoruz ki; gençlerimiz sağlıklı yetişsin, geleceğin futbolcuları, sporcuları bu turnuvadan çıksın. Geçen yıl ilk deneyimimiz oldu. Bu yıl turnuvanın açılışında; milli hakemimiz, milli futbolcularımız, eski futbolcular, şu anda Süper Lig düzeyinde oynayan futbolcular, antrenörlerimiz ve hakemlerimizin katıldığı güzel bir açılış gerçekleştirdik. Bizim bu turnuvamız Türkiye’de yankı buldu, takdir topladı. İnşallah bu turnuvadan geleceğin sporcuları çıkacak. Bugün açılış maçında; Balıkesir’deki yabancılarla Balıkesirli gençlerimiz karşılaşacak. Bu maçların tek kazananı yok. Bu turnuvadan; milletimiz, gençlerimiz kazançlı olacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor çalışanlarına, personelimize, muhtarlarımıza, Milli Eğitim İl Müdürlüğümüze, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Uğur, turnuva öncesinde müjdesini verdiği turnuva birincisine Avrupa’da maç izleme ödülü müjdesini yineledi.
Başkan Uğur’un konuşmasının ardından katıldığı yarışma programındaki performanslarıyla dikkat çeken Futbol Akrobasi ekibi gösterileriyle turnuvaya renk kattı. Futbol Akrobasi ekibinin gösterisinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay’ın koruduğu kaleye penaltı vuruşu kullandı. Başkan Uğur, yaptığı üç penaltı vuruşunda topu ağlarla buluşturdu. Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nın açılış maçını oynayan yabancılar karmasıyla- Balıkesir karması takımlarının futbolcularıyla saha içinde bir araya gelen Başkan Uğur, sporcularla sohbet edip, günün anısına onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Süper Lig eski hakemi ve şu anda Süper Lig’de gözlemcilik yapan Aytekin Durmaz’ın hakemliğini yaptığı yabancılar karması- Balıkesir karması maçının başlama vuruşunu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir yaptı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: