Merkez Bankası’nın Koleksiyonu Çanakkale’de
Merkez Bankası’nın Koleksiyonu Çanakkale’de
Yayınlanma :
20.03.2015 10:35
Güncelleme :
20.03.2015 10:40


Merkez Bankası’nın özel sanat koleksiyonundan seçilen 28 sanatçıya ait 32 eserin bulunduğu serginin açılışı önceki gün Seramik Müzesinde gerçekleşti. Açılışa, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve eşi Sıdıka Başçı, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, kültür ve sosyal alanlardaki sorumluluk ilkesi doğrultusunda oluşturulan sanat koleksiyonunda yaklaşık 900 parçanın bulunduğunu ve bu eserleri yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen çeşitli sergilerle birlikte sanatseverlerin beğenisine sunarak, ülkenin kültür ve sanat ortamında tanıtımına katkı yaptıklarını dile getirdi. Başçı, Çanakkale’de ilk kez düzenlenen Kırmızıdan Maviye Çağdaş Türk Resim Sanatı isimli serginin, 28 Nisan’a kadar 28 sanatçıya ait 32 eser ile sanatseverlerle buluşacağını kaydederek, “Kırmızı Çanakkale Savaşlarının, mavi ise, bugünün rengi olarak sergimizin ismini ve temasını oluşturmuştur” diye konuştu.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, Merkez Bankası koleksiyonundan oluşan sergisinin Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinliklerine ayrı bir renk kattığını belirterek sözlerine başladı. Konuklara, serginin gerçekleştiği Seramik Müzesi hakkında bilgiler veren Başkan Gökhan, serginin ‘Kırmızıdan Maviye’ temasını da başarılı bulduğunu söyledi. Savaştan barışa geçişin, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olduğunu dile getiren Başkan Gökhan, Atatürk’ün Anzak askerlerinin annelerine hitap eden konuşmasının barış ortamının temelini attığına vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından davetlilere, Türk resminin klasik, modern ve çağdaş örneklerinin bir arada olduğu ‘Kırmızıdan Maviye’ isimli sergiyi sanat danışmanı Doç. Ahmet Albayrak gezdirerek eserler hakkında bilgi verdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, etkinliğin anısına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a hediye takdiminde bulundu.
Türk resim sanatının önemli isimlerinden Ömer Uluç, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Fikret Mualla, Adnan Çoker, Turan Erol, Serdar Arat, Hikmet Onat, Devrim Erbil, Bekir Sami Çimen, Hüseyin Bilgiç, Nejad Melih Devrim, Selim Turan, Halil Paşa, Ayetullah Sümer, İbrahim Safi, Halil Dikmen, Abidin Dino, Mübin Orhon, Süleyman Saim Tekcan, Mithat Şen, Burhan Uygur, Ali Rıza Bayezit, Seyfi Toray, İhsan Cemal Karaburçak, Alaettin Aksoy, Avni Arbaş, Hasan Hulusi Mercan’ın eserlerinin yer aldığı sergi, 28 Nisan 2015 tarihine kadar Seramik Müzesi’nde gezilebilecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: