"motivasyon, Tansiyon Gibidir"
"motivasyon, Tansiyon Gibidir"
Yayınlanma :
16.11.2015 15:25
Güncelleme :
16.11.2015 15:25


Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin ve çok sayıda kişi katıldı. Eğitime konuşmacı olarak katılan Alper Şenel, katılımcılara ’Motivasyon nedir?, İş yerinde motivasyon, yaşam amacınızı keşfedin, hedef belirlemenin gücü, sınırlarınızı zorlayın, insanların düşünme tarzlarını tanıyın, başarı stratejilerini model alın, başarı stratejileri ve motivasyonu kaybetmemek için ipuçları’ konuları hakkında sunum yaptı.
Motivasyonun insandaki etkisinin tansiyon gibi olduğunu belirten Alper Şenel, "Motivasyon da tansiyon gibi bir yükselip, bir düşer. Nasıl ki hipertansiyon insan sağlığı için tehlikeliyse, hiper motivasyon da başarıya giden yolda olumsuz sonuçlar doğurabilir" dedi.
"BAŞARI BAŞARAMAMANIN TERSİDİR"
Hayatta herkesin bir şeyleri başarmayı hedeflediğini sözlerine ekleyen Şenel, "Dünyada başarının birçok tanımı vardır. Fakat başarının en yalın tarifi nedir diye sorarsanız, başarı başaramamanın tersidir. Bir koşucu yarışmada sonuncu da olabilir. Fakat kendi derecesini geçmişse başarılı olmuş demektir" ifadelerini kullandı.
Alper Şenel, konuşmasının devamında katılımcılara başarmanın anahtarlarını maddeler halinde açıkladı. Şenel, "Başarmanın birinci anahtarı ’Üşenmeyeceksin’. Bir iş, yapılacak denildiği an yapılmalıdır. Başarmanın ikinci anahtarı ise ’Vazgeçmeyeceksin’. Diğer bir değişle asla pes etmeyeceksin. Başarmanın üçüncü ve son anahtarı ise ’Ertelemeyeceksin’. Bu maddeye de Konfiçyüs’ün şu sözünü örnek verebiliriz. ’Başağın iyi yetişmesine engel olan şey zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalkarlığıdır’ açıklamalarında bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: