Nilüfer’li Öğrenciler Bunimo Ödülerine Kavuştu
Nilüfer’li Öğrenciler Bunimo Ödülerine Kavuştu
Yayınlanma :
16.04.2015 10:20
Güncelleme :
16.04.2015 10:20
Özel Nilüfer Bademli Koleji’nde düzenlenen ödül töreninde yoğun bir katılım oldu. İlkokul 4. ortaokul 5. 6. ve 7’inci sınıf öğrencilerine yönelik sadece matematik sorularının yöneltildiği olimpiyat Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesindeki 9 okulda aynı ayda yapılan BUNİMO’da sınavında öğrencilere 40 soru soruldu. 100 dakikayla sınırlı tutulan olimpiyatta kolay, zor ve çok zor olmak üzere 3 bölümden oluştu. Sınavda başarılı olan öğrenciler, öğretmenler ve okullar olmak üzere üç kategoride ödül verildi. Birinci öğrenciye Ipad mini ve altın madalya, ikinci öğrenciye yarım Cumhuriyet altını ve madalya, üçüncü öğrenciye çeyrek altın ve madalya verildi. Birinci öğretmene Ipad ve plaket, ikinci öğretmene yarım Cumhuriyet altını ve plaket, üçüncü öğretmene de çeyrek altın ve plaket hediye edildi. Dereceye giren okullara da lazer yazıcı ve plaket hediye edildi. Ödül töreninde 1 ile 10 arasında derece alan öğrencilere altın madalya, 11 ile 30 arasında derece alan matematik dahilerine gümüş madalya ve 31 ile 60 arasında derece alanlara da bronz madalya verildi.
Ödül töreninde konuşma yapan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, "Bilgi çağının gereklerini nesillerine hazırlayabilen toplumlar yaşadığımız kürede söz sahibi olacaklardır. Bu vakte kadar yaşadığımız topraklarda ecdadımız yaşattığı o medeniyetle dünyaca saygıyla karşılanmış hep alkışlanmıştır. O ecdadın torunları olarak bu milletin, bu toprağın evlatları olarak biz de başkalarının başarılarını konuşmaktan, onların başarılarını alkışlamaktan yorulduk. Bu anlayışla Nilüfer Eğitim Kurumları olarak her zaman tüm insanlığı kucaklayacak anlayışla insanlığın ortak bağı olarak kabul edilen bilimsel çalışmalar da bizim de imzamız olması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece düşünce boyutunda değil o belki de hikayeleri süsler. Ancak bu düşüncelerin eyleme, aksiyona dönüşürse o zaman haklı olarak o gururu yaşayacağız. Bu sene 9’uncusu yapılan BUNİMO’nun başlama düşüncesi, organize düşüncesi de bu çerçevede olmuştur.Sadece kendi kurumlarımızda okuyan öğrenciler değil aynı zamanda sivil toplum örgütü anlayışı içerisinde yaşadığımız çevrede tüm öğrenciler de yeteneklerini geliştirme adına bu organizasyonu yaptık" dedi.
BUNİMO’da ilkokul 4. sınıf birincisi Arda Coşkunyürek olurken 2. İrem Mutlu, ve 3. Eslem Aydemir oldu. Ortaokulda 5. sınıf birincisi Çağrı Ceyhun Saldık, 2. Emre Erdem Demirel ve 3. Semih Sarıtan oldu. 6. sınıf birincisi Umut Yalçın Baki, 2. Berke Kağan Mermer, 3. Cemroz Güney Çiçek oldu. 7. sınıf birincisi Hamza Cengiz 2. Tugay Ülker ve 3. Selin Sökmen oldu. Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim okulu 3 altın, 5 gümüş, 10 bronz madalya ile 165 puan toplayarak BUNİMO 2015 birincisi olarak lazer yazıcı ve plaket kazandı. Gazipaşa Ortaokulu ise 2 altın 5 gümüş ve 7 bronz madalya ile 88 puan toplayarak 2. olurken, Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları ortaokulu 2 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalya alarak topladığı 74 puanla üçüncü oldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: