Öğrencilere Mobilya Müzesinde Tarih Dersi
Öğrencilere Mobilya Müzesinde Tarih Dersi
Yayınlanma :
06.03.2015 12:40
Güncelleme :
06.03.2015 12:40


“Tarihimizi ve Kültürümüzü Tanıyalım” projesi çerçevesinde 3 Mart - 7 Nisan tarihleri arasında İnegöl’deki ilk, orta okul ve lise seviyesindeki 82 okulda eğitim gören 5 bin öğrenci Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi’ni ziyaret ederek, İnegöl’ün mobilya tarihi hakkında bilgi alacak. İlk Cemil Sönmez İlkokulu öğrencileri müzeyi gezdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da öğrencilere eşlik etti.
Aktaş, “Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi olma özelliği taşıyan İnegöl Kent Müzesi’nin ardından 14 Aralık 2014 tarihinde Mobilya Müzesi’ni de açtık. Önceki yıllarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol ile müzemizi ilçemizdeki öğrencilerimize açmıştık. İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi, mobilyacılığın İnegöl’deki gelişimini anlatmak, tarihi hakkında bilgi vermek, araştırma-arşivleme yapmak ve bu sanatı geniş kitlelere yaymak hedefiyle oluşturulmuştur. Müze içerisinde İnegöl’deki ağaç işçiliği ve mobilyacılığın tarihi anlatılmaktadır. İnegöl’de ağaç işçiliğinin geçmişinin, 1500’lü yıllara dayandığı, kürekçilik ve kereste nakliyatı ile başlayan ağacın serüveninin, cumhuriyetin kurulduğu yıllarda yumurta sandığı, takunyacılık, fıçıcılık, obutçuluk, at arabası imalatlarıyla devam ettiği görülmüştür. Daha sonraki dönemde el işçiliği sandalye ve koltuk imalatlarıyla devam eden İnegöl mobilyacılığı, bugün yerini son teknolojik imkânların, makinelerin kullanıldığı bir döneme bırakmıştır. Bu müzenin ilçemizin ‘Türkiye’nin mobilya başkenti’ olma hedefine ulaşmasında da bizlere önemli katkıları olacağına inanıyorum. Bizler öğrencilerimizin hem geçmişlerine, hem de geleceklerine ışık tutmaya çalışıyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: