Oktay Vural’a Vatandaş Şoku
Oktay Vural’a Vatandaş Şoku
Yayınlanma :
05.05.2015 14:25
Güncelleme :
05.05.2015 14:25
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, İzmir’de partisinin diğer adaylarıyla birlikte açık hava toplantısı düzenledi. Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Vural, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıkladığı seçim beyannamesine değindi. “Milletimizin milli kimliğini, milli egemenliğini, milli kültürünü korumaya, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı milli ve üniter devleti, cumhuriyeti savunmaya kararlıyız” diyen Vural, “Seçim beyannamemiz, Türk milletinin tarihiyle, geçmişiyle, geleceğiyle birlikte umutla bakabileceği bir taahhüttür. Milletimizle birlikte milletimizin sorunlarını çözme noktasında emeklimizin, işçimizin, taşeronumuzun, atanamayan öğretmenlerin, asgari ücretlilerin, herkesin umudu olacağımızı ifade ettik” dedi.
“YSK GEREKLİ UYARILARI YAPMALI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplu açılışları eleştiren Vural, “Cumhurbaşkanı’nın görevi muhalefet partilerine çatmak değildir. Yüksek Seçim Kurulu, buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Özgürlük ve eşitlik ilkesinin yanında adil bir seçim yapılması konusunda tedbir almalısınız. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, toplu açılışları bahane ederek hem milletin parasıyla iktidar partisine oy istiyor hem de muhalefet partilerinin seçim beyannamelerini eleştirerek anayasal suç işliyor. Yüksek Seçim Kurulu gerekli uyarıları yapmalıdır” diye konuştu.
“DEVLET SÖZÜ VERDİK”
Türkiye’nin 7 Haziran seçimlerinde yeni bir iktidara yelken açacağını savunan Vural, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ve Davutoğlu’nun artık milletimize vereceği hiçbir şey kalmamıştır. MHP olarak 3 Mayıs’ta milletimize verdiğimiz ‘devlet’ sözüyle birlikte inşallah 7 Haziran seçimleri bu belirsizliklerin ortadan kalktığı, geleceğe umutla bakabileceğimiz yeni bir siyaset anlayışının doğacağını görüyoruz. O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanı bu makama daha fazla zarar vermekten vazgeç” dedi.
VURAL’A “MEMLEKET” SORUSU
Vural, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını alabileceğini söyledi. Bu sırada alanda bulunan bir vatandaşın “Memleket neresi?” sorusu üzerine Vural, biraz duraksadıktan sonra “İzmirliyim. Siz nerelisiniz?” cevabını verdi. Vatandaşın “Ben Afyon Dinarlı’yım. Memleketim sorulduğu zaman hemen cevap veririm” demesine sinirlenen Vural, “Diyarbakır doğumluyum. Nüfusum Siirt’te. Türk milliyetçisiyim” dedi. Aldığı bu yanıtlardan tatmin olmayan vatandaşın, “Esas memleketiniz neresi? MHP çizgisinden çıktı. Bıyıklarımızı kestirdiniz. MHP eskisi gibi değil. Kuvveti kalmadı. Biz rahmetli başbuğun MHP’sini beğeniyoruz. Haşhaşiler’den bahsettiniz, Amerika’daki adamdan bahsettiniz, Cumhurbaşkanı’na laf ettiniz, Başbakan’a laf ettiniz, HDP’ye laf ettiniz. Neden biz başbuğumuzdan konuşmuyoruz” demesi üzerine vatandaşa cevap veren Vural, “Siz çizgiden saptığınız için öyle görüyorsunuz. Siz çizginizi düzeltin. Bence en iyisi o olur. MHP 46 yıldır şerefli bir mücadele sürdürüyor” dedi. Vatandaş, partililer tarafından alandan uzaklaştırıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: