Oyak Renault’da Yine Anlaşma Sağlanamadı
Oyak Renault’da Yine Anlaşma Sağlanamadı
Yayınlanma :
26.05.2015 09:10
Güncelleme :
26.05.2015 09:10


Maaşlarında iyileştirme isteyen işçilerin avukatı Deniz Baykal, iki tarafın da uzlaşma için iyi niyetini ortaya koyduğunu belirterek, "Görüşmelerin içerğinii açıklayamam. Müzakereler devam ediyor. İşverenin ve işçi arkadaşların kendine göre birtakım düşünceleri ve çekinceleri var. Bugün bu iş bir şekilde sonuçlanacak diye tahmin ediyorum" diye konuştu.
İşçiler adına toplantıya katılan temsilci Ekrem Salım da toplantıda Renault yönetiminin sunduğu tekilfi arkadaşlarına iletti. Arkadaşlarına danışmadan hiç bir kararı onaylamayacağını belirten Salım, "Karar hepimizin kararı. Bu sürece ya ’tamam’ ya da ’devam’ diyeceğiz. İşveren bize bin lira avans, 480 lira banka promosyonunu ve yıl sonu 600 lira para vermeyi teklif etti. Şu anda bizim elimizde bu üç madde var. Saat ücretlerine yansıtılacak miktar hakkında kesin bir rakam vermediler ve bir ay süre istediler. Bir ay içinde analiz yapacaklarını söylediler. Maaşlarda kademeli iyileştirme ve saat ücretleri konusunda somut bir açıklama yapılmadı" dedi.
İşçiler bu maddeleri kabul etmediklerini ifade ederek, "Bu Fransızlar da konuya bayağı Fransız galiba. 11 gün olmuş, bir 11 gün daha gideri var. Direnin arkadaşlar. Direnen adamlar halinden memnun. Sen bu teklifle Fransa’ya kadar yolun var" diyerek eyleme devam edeceklerini söylediler.
İşçi ve işveren bugün 11.00’de bir kez daha masaya oturacak. Bursa’da Coşkunöz, Tofaş, Mako ve Ototrim işçileri anlaşma sağlayıp üretimi başlatmışlardı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: