(özel Haber) 12 Yaşındaki Murathan’ın Hızına Kimse Yetişemiyor
(özel Haber) 12 Yaşındaki Murathan’ın Hızına Kimse Yetişemiyor
Yayınlanma :
27.10.2015 09:45
Güncelleme :
27.10.2015 09:45


Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi 7. sınıf öğrencisi olan Murathan Çetin, hem okulunda hem de pistlerde başarıdan başarıya koşuyor. Otoritelerin gelecek vaat eden en genç sporculardan biri olarak gösterdiği Murathan Çetin yarıştığı Türkiye Motocross Şampiyonası’nda sezonun bitimine daha 2 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.
10 yaşında motor sporlarına başlayan Murathan Çetin daha ilk yılında önemli dereceler elde etti. Geçtiğimiz sene Türkiye ikincisi ve Doğu Avrupa Şampiyonası dördüncüsü olan Murathan, bu seneki şampiyonalarda rekorları alt üst etti. En büyük destekçisinin babası olduğunu dile getiren Çetin, "Motor sporuna 2 yıl önce ailemin desteği ile başladım. En büyük yardımcım babam oldu. Geçen seneki yarışta Türkiye ikincisi oldum. Bu sene düzenlenen yarışmada ise açık ara fark ile Türkiye Şampiyonu oldum ve Doğu Avrupa dördüncüsü olarak bitirdim. Türkiye’de ve Avrupa’da yarışıyorum. Bu yıl Süpermoto’ya başladım. Seneye racing yarışlarına gideceğiz. Zamanım kısıtlı olduğu için pazar günleri antrenman yapabiliyorum" dedi.
"YAŞITLARIM ŞAŞIRIYOR"
En büyük sıkıntılarımızdan biri Bursa’da pist olmaması diyen Murathan, "Yaşıtlarım motor sporu yapmama şaşırıyorlar ve nasıl sürdüğümü merak ediyorlar. En büyük hayalim dünya şampiyonu olmak. Kendime Kenan Sofuoğlu’nu örnek alıyorum. Şuan da cross motor kullanıyorum. Babam eski yarış motorcusu ben de hızı sevdiğim için racing motora geçeceğim. Bu sporda bana sponsor olabilen bir tek babam ve okulum var. Umarım sponsor bulurum. Eğer sponsor bulursam pistlerde de yarışabilirim. Türkiye’de sadece futbola önem veriliyor. Bu da diğer sporları olumsuz yönde etkiliyor" dedi.
ALİ ÇETİN: "OĞLUMUN HAYALİNE ADIM ADIM GİDİYORUZ"
Eski motorsporları sporcusu olan Murathan’ın babası ve en büyük destekçisi Ali Çetin, "Oğlum 2 yıl önce motorcu bir akrabamızın teşvikiyle başladı. Murathan azimli bir çocuk, Türkiye’de parkur olan her yerde yarıştı. Yurtdışında Doğu Avrupa Şampiyonası’nda yarıştı. Şuan ki hedefinde racing motor ile pistte yarışmak var. İnşallah o hayalini de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: