Radyoloji Günü’nde Buruk Kutlama
Radyoloji Günü’nde Buruk Kutlama
Yayınlanma :
10.11.2015 09:30
Güncelleme :
10.11.2015 09:30


Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şubesi, Wilhelm Conrad Röntgen’in x ışını ile teşhis ve tedavide yeni bir dönem başlatması adına kutlanan 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü’nü kutladı. Teşhis ve tedavi açısından çok önemli olan bu buluşun buruk kutlandığını dile getiren Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şube Başkanı Yasemin Zengin, radyoloji çalışanlarının sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.
Zengin, "Bu önemli günde başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili tüm birimleri radyoloji çalışanlarımızın sorunlarına çözüm bulma adına duyarlı olmaya davet ediyoruz. Radyoloji çalışanları bugün bir çok sorunla karşı karşıya bırakılmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın çalışma koşullarında iyileştirme yapılmaksızın, çalışan sayısındaki yetersizliği göz önünde bulundurmadan günlük çalışma saatlerini 5 saatten 7 saate çıkartması çalışanların daha fazla radyasyona maruz kalmalarına neden olmuştur. Ölümcül hastalıklara davetiye çıkartan bu uygulama Sağlık Bakanlığı tarafından tekrar gözden geçirmeli, yeni bir düzenleme yapılmalıdır" dedi.
"KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR"
“Çalışanların sağlığı sadece kağıt üzerinde mevzuatta kalmamalı, uygulamalar ile de çalışanların sağlığının önemsendiği ve takip edildiği gösterilmelidir” diyen Zengin, gerekli önlemlerin alınmasını isteyerek, "Gerekli önlemlerin alınmaması; radyoloji çalışanlarını çağın vebası kanserle karşı karşıya getirmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığı için hizmet üreten radyoloji çalışanları meslekleri nedeniyle sağlıklarının tehdit altında olması kabul edilebilir bir durum değildir. Çalışanların sağlığı için iş yükünün bir an evvel hafifletilmesi, sağlığın tüm branşlarını kuşatan personel eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Çalışma saatlerinin neredeyse yarı yarıya artmasına rağmen ücretlerinde hiçbir iyileşme yapılmaması da haksızlığın bir diğer boyutu olmuştur” diye konuştu.
Zengin, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Röntgen birimi çalışanları yapılan her düzenlemede mağdur edilmiş kamuoyunda yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet süresi zammında da kısmi olarak kayba uğramışlardır. Çalışma saatleri ile ilgili mevzuat değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan 4 saatlik fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için mahkemelerin adres gösterilmesi büyük bir haksızlık, çalışanın alın terinin karşılığının yok sayılmasıdır. Biz radyoloji çalışanları adına, Sağlık Bakanlığı’nın sorun çıkaran kimliği yerine çözüm üreten bir kimliğe bürünmesini istiyoruz. Bu tüm çalışanların da ortak talebidir. Taleplerin karşılanması dileğiyle Türk Sağlık-Sen olarak her şeye rağmen, tüm radyoloji çalışanlarının Dünya Radyoloji Günü’nü kutluyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: