Sağlık Sen’den Anestezi Teknisyenleri Ve Teknikerleri İçin Açıklama
Sağlık Sen’den Anestezi Teknisyenleri Ve Teknikerleri İçin Açıklama
Yayınlanma :
13.12.2015 11:45
Güncelleme :
13.12.2015 11:45
13 Aralık Anestezi Teknisyeni ve Teknikerleri Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, “Sağlık ordusunun en önemli branşlarından biri olan anestezi teknisyenliği ve teknikerliğini, çalışanlarımızın bu gününde var olan sorunları ile karşılıyoruz. Sağlık çalışanlarımızın genel sorunlarının yanında anestezi teknisyen ve teknikerlerinin mesleki sorunlarının çözümü için sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
“GEREKN KOŞULLAR SAĞLANMALI”
Özdemir, şunları söyledi: “Anestezi teknisyenleri ve teknikerlerinin çalışma koşullarını iyileştirilmesi ve meslektaşlar arası sosyal faaliyet, pozitif diyalog ve iş motivasyonunun artırılması öncelikler arasında olmalıdır. Anestezi teknisyenleri yaptıkları iş gereği hem fizik hem de mental yorgunluk yaşamaktadırlar. Bunun yanı sıra toksik atık ve anestezik gazlara maruz kalan anestezi teknisyenlerinin daha sağlıklı ortamlarda mesleklerini sürdürmeleri için gereken koşullar acilen sağlanmalıdır. Sendikamızın toplu sözleşme kazanımlarından olan ameliyathanelerde tutulan nöbetler için nöbet ücretleri yüzde 50 artırımlı ödenmesinden anestezi teknisyenlerimizde yararlanmaktadır.”
“POZİTİF AYRICALIK VERİLMELİ”
Sağlık-Sen’in gündeme taşıdığı yıpranma payından anestezi teknisyen ve teknikerlerinin de yararlanacağını işaret eden Özdemir, “Yine sendikamız tarafından kazanıma dönüştürülen ve yapılan çalışmalarla son aşamaya gelinen sağlık çalışanlarına yıpranma payı ödenmesi konusunda anestezi teknisyenlerine pozitif ayrıcalık verilmesi gerekmektedir. Çalışma ortamlarında maruz kaldıkları gazlardan dolayı sağlık açısından da yıpranan çalışanlarımıza bu ayrıcalığın sağlanması için Sağlık-Sen olarak çalışmalarımızı yapmaktayız. Sağlık çalışanlarımızın yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak çalışanların en iyi şartlarda görev yapabilmesi, onların hak ve menfaatleri korumak adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele edeceğimizin bilinmesini ister bu vesile ile Anestezi Teknisyeni ve Teknikerleri Günü’nü kutlarız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: