Sendikalardan Ortak Tepki
Sendikalardan Ortak Tepki
Yayınlanma :
11.08.2015 19:30
Güncelleme :
11.08.2015 19:30


Genel Sağlık-İş Sendikası İnegöl Temsilciliği üyeleri ile Sağlık-Sen üyeleri, Devlet Hastanesi Polikliniği önünde toplanarak, olayı kınadı. Genel Sağlık-İş Sendikası Sözcüsü Erman Açıkgöz, “Yine menfur bir saldırının, yine bir sağlıkta şiddet olayının ertesinde sizlerin karşısına çıkmak zorunda kaldık. Bu saldırıları kınıyoruz, üst üste yaşanmakta olan sağlıkta şiddet olaylarının tüm sağlık çalışanlarını üzdüğünü, motivasyonlarını yok ettiğini basın aracılığı ile duyurmak istiyoruz. İş yüklerinin devamlı artmasına karşı, fedakârca çalışan sağlık çalışanlarının bu davranışları hak etmediklerini düşünüyoruz. Bizler giderek artan şiddet olaylarının sorumlusunun hükümet politikaları olduğunu biliyor, düzelmesi için tekliflerimizi her fırsatta yapıyoruz. Bizler bu sağlıkta şiddetin sebeplerini, isyanlarını daha önce defalarca anlattık, ancak hükümet yetkilileri sesimizi duymamaya, çığlıklarımıza kulak tıkamaya devam ediyor” dedi.
Sağlık-Sen Bursa Şubebi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın da, “Sağlıkta şiddetin uygulandığını yine gördük. Psikolojisi bozuk olan bir vatandaşın yaptığı kişisel bir olay. Psikologumuzun hiçbir suçu yok. Şahıs, dün kendini jiletlemiş, acilde tedavisi yapılmış ve taburcu olmuş. Bugü nde psikiyatri uzmanının yokluğunu bahane edip, psikologumuzu bıçakla rehin aldı. Emniyet ekipleri olaya müdahale etti. Tüm ekipler buradaydı. Görüşmeler olumlu sonuçlandı, şahıs gözaltına alındı. Psikolog dışında başka bir sağlıkçı olsaydı, belki de heyecanlanarak farklı şeyler yapabilirdi. Bu, sağlıktaki şiddetin boyutlarını yine göz önüne serdi” diye konuştu.
HASTANELERİ POLİSLER KORUYACAK
Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hazır toplu görüşmeler varken, hastane polisleri projesi gündemdeydi. 4 bine yakın polisin hastanelerde görevlendirilmesi söz konusuydu. Güvenliği polislere bırakacaklardı. İnşallah bu proje biraz hız kazanır. Bakanlığımızın da bu tür olaylara karşı caydırıcı tedbirler alınması konusunda gereğini yapacağına inanıyoruz. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşamayız. Psikologumuza geçmiş olsun diyoruz. Psikolog Çağıl Doğan tayin istemişti. Cuma günü de tayin yerine gidecekti. İnegöl’den kötü bir hatırayla ayrılmış oldu. İnegöl halkından da daha hassas olmasını bekliyoruz.”
AMATEM’in Bursa’da faaliyet gösterdiğini hatırlatan Aydın, “İnegöl’e kurulur mu bilmiyorum? Bursa’daki yatak sayısı artırılabilir. Geçtiğimiz günlerde bir olay da yaşadık. Önceden 18 yaşından büyük olsun, küçük olsun madde bağımlısı gençlerin ailesi dilekçeyle kaymakamlığa başvuruyordu. Madde bağımlıları AMATEM’e gidiyordu. Vatandaş oğlu tarafından bıçakla tehdit ediliyor. Milleti kovalıyor, ailesi, madde bağımlısı gencin tedavi olması için kaymakamlık, emniyet aramadığı yer kalmadı. Dedikleri şuymuş; 18 yaşından büyükler için mahkeme kararı geriyormuş. Madde bağımlısı sokakta geziyor. Eski kanunun yeniden uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: