"sevgi Köprüsü" İle Okula Başladılar
"sevgi Köprüsü" İle Okula Başladılar
Yayınlanma :
28.09.2015 14:05
Güncelleme :
28.09.2015 14:05


2015-2016 eğitim-öğretim yılı, İstiklal İlkokulu’nda Kaymakam Ali Sırmalı’ nın katıldığı program ile başladı ve ilk zili çaldı. Edremit’te 74 okulda 22 bin 750 öğrenci ile bin 569 öğretmen ders başı yaptı. Bu yıl okula başlayan minik öğrenciler oluşturulan sevgi köprüsüyle sınıflarına alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, “Bugün ilçemizde 22 bin 750 öğrenci ve bin 569 personelle eğitim ve öğretim sürecini başlatmış bulunmaktayız. Hepimizin bildiği gibi, bu öğretim yılında da ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki bütün resmi ve özel okul öğrencilerimizin ders kitapları bakanlığımızca bedelsiz olarak verilmiştir. Ayrıca 56’sı özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 512 öğrencimiz yine bedelsiz olarak okullarına taşınmakta ve öğle yemeği verilmektedir” dedi.
Kaymakamı Ali Sırmalı ise, “Baktığımızda gelişmiş ülkelerde en büyük yatırımların eğitim alanında olduğunu görmekteyiz. Bir ülkenin gelişmişliğinin en büyük göstergesi eğitim seviyesidir. Bu anlamda çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermek zorundayız. Özellikle geçmişimizde pişman olmamak, geleceğimizde kaygı duymamak için çocuklarımızın eğitimine büyük ehemmiyet vermeliyiz. Çocuklarımızın çevreci, düşünen, düşündüğünü uygulayabilen, yeniliklere açık, soran, sorgulayan şekilde yetiştirmek en büyük arzumuzdur” diyerek yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
Daha sonra İstiklal İlkokulu öğrencileri şiirler okudu ve folklor gösterileri sundu. Bu yıl birinci sınıfa başlayan minik öğrenciler, abi ve ablalarının el ele kurdukları sevgi köprüsünün altından geçerek sınıflarına alındı. Kaymakam Ali Sırmalı ve eşi Nuray Sırmalı, birinci sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: