Sinema Ve Kültür Politikaları Masaya Yatırıldı
Sinema Ve Kültür Politikaları Masaya Yatırıldı
Yayınlanma :
29.03.2015 13:20
Güncelleme :
29.03.2015 13:20


Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Dr. İbrahim Sarıtaş ile Sanatçı Volkan Severcan’ın katıldığı etkinlikte, genç İKÇÜ’lüler sektöre dair son gelişmeleri öğrenme imkanına sahip oldu. Moderatörlüğünü Yrd. Doç.Dr.Buğra Kalkan’ın üstlendiği söyleşiye Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci takip etti.
ULUSLARARASI ÖDÜL ALAN FİLMLERİN TAMAMI BAKANLIK DESTEKLİ FİLMLER
Sinemaya, Bakanlığın verdiği destekleri rakamsal verilerle ortaya koyan Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Dr. İbrahim Sarıtaş, özellikle 2005 yılından sonra çıkarılan kanunla birlikte Türk Sinemasının yükselişe geçtiğini kaydetti. Dr. Sarıtaş, “2005 yılına kadar sinema yapımları, senaryolar, belgeseller devletten destek almıyordu. 2005 yılında çıkarılan kanunun ardından oluşturulan sinema kurulu ile birlikte sinemaya mali destekler kazandırılmaya başlandı. Şimdiye kadar toplam 332 filme 88 milyon TL’lik mali destek verildi. 2014 yılının rakamlarına bakacak olursak; uzun metrajlı 50 filme yirmi bir buçuk milyon TL’lik destek verildi. 2014 yılında çıkan, 108 filmden 34’ü Bakanlık destekli filmlerdir. Uluslararası ödül alan filmlerin tamamı bakanlık destekli filmler. Bu açıdan Bakanlık olarak çok mutluyuz” diye konuştu.
TÜRK SEYİRCİSİ YERLİ FİLMİ TERCİH EDİYOR
Türk Sinemasına olan ilginin her geçen gün arttığını, bunun da sektör açısından sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Dr.Sarıtaş, sinema izleyicisi sayımız 60 milyona ulaştı.
Bu süreçte İletişim fakültelerimizin desteği de çok önemli. Ölmek üzere olan sinema canlandı. Sanatçı Volkan Severcan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son 10 yıldır sinemaya verilen desteklerin sektörü canlandırdığını belirterek, bu gelişmelerin sinema adına memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: