Soma Şehitleri İçin 301 Fidan
Soma Şehitleri İçin 301 Fidan
Yayınlanma :
29.03.2015 12:50
Güncelleme :
29.03.2015 12:50


13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’daki kömür madeninde çıkan yangın faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ismi Seferihisar Kocaçay mevkiinde oluşturulan ormanda yaşayacak. Orman Haftası etkinlikleri içerisinde 28 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen fidan dikim töreni Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Soma Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kurtel, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Gürhan Özata, Soma’dan gelen misafirler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Törende Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin isimlerinin verildiği 301 zeytin ağacı dikildi.
“BÖYLE FACİALAR YAŞANMASIN“
Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Onlar o feci günden beri aklımızdan hiç çıkmadılar. 301 emekçi kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onların anısını yaşatmak için buraya bir orman kuruyoruz. Her birinin adına bir zeytin ağacı dikiyoruz. Dilerim uzun yıllar boyu her daim o ağaçlar isimleri ile birlikte yaşamaya devam etsin. Umarım bir daha böyle facialar yaşanmasın“ dedi.
"YAPTIKLARINIZA MİNNETTARIZ"
Dikim töreninde Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin selamını ileten Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurtel, “Değerli başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Maden kazasında yanımızda oldular, Soma’ya gelip bizi ziyaret ettiler, acımızı paylaştılar. Bugün 301 şehidimiz anısına yapmış olduğu zeytin ağacı ekim programına katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tunç Başkanın ve Seferihisar Belediyesi’nin yaptıklarına minnettarız“ diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: