Soya Üretimini Arttırmak İçin Harekete Geçtiler
Soya Üretimini Arttırmak İçin Harekete Geçtiler
Yayınlanma :
07.08.2015 12:20
Güncelleme :
07.08.2015 12:20


Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) yetkilisi Emrah Bozkurt, Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı O. Erol İnce, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Şükrü Funda ve Muzaffer Zengin, borsanın Yem ihtisas komisyonu başkanı ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Raif Ocak, sektör temsilcileriyle ticaret erbaplarının bir araya geldiği toplantıda, Güney Marmara’da soya fasulyesi üretiminin arttırılması için yol haritası belirlendi. Akçapınar Mahallesi’nde Ayhan Aksu isimli üreticisine ait soya fasulyesi ekili tarlada yapılan incelemelerle başlayan programa, daha sonra borsa meclis salonunda düzenlenen toplantıyla devam edildi.
EKİM AYINCA ÇALIŞTAY DÜZENLEME KARARI ALDILAR
Toplantıda, borsanın 2014 yılında başarıyla gerçekleştirdiği soya fasulyesi üretimini teşvik projesi örnek alınarak daha fazla üretim ve teşvik yöntemleri görüşüldü. Toplantıda bölgedeki soya üretiminin Çukurova gibi bölgelerde yetiştirilen soya ile eşdeğer kalitede olması gerekliliği de belirtildi. Ayrıca, sektör temsilcilerinin maliyetler konusundaki önerileri de görüşülerek, üretim aşamasında Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Odaları ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı, borsanın projeye yapabilecekleri katkılar üzerinde fikir belirtildi. Toplantıda, kurumların nasıl bir yol izleyeceği ve ne gibi katkılar yapacağı gibi bir çok konunun ele alınacağı geniş katılımlı bir çalıştayın Ekim 2015 ayında borsada düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: