Tarihi Cami İlgi Bekliyor
Tarihi Cami İlgi Bekliyor
Yayınlanma :
02.12.2015 09:15
Güncelleme :
02.12.2015 09:15


1910 yılında yapılan ve Edremit’in tarihi yapıları arasında önemli bir yer tutan Pazarlık Camii ilgisizlik sebebiyle adeta çürümeye terk edildi. Caminin bazı bölümleri depremler ve yağışlıla zarar gördü. Ecdat yadigarı caminin kubbesi yağmurlarda su alıyor. Kurşun kaplaması deforme olduğu için kubbe büyük zarar gördü. Cami cemaati, "Cami gözümüzün önünde her geçen yok oluyor. Uzun zamandan bu yana büyük bir bakım görmedi" dedi.
Tarihi mabedin bir an önce bakıma alınması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne seslenerek, “Camiye girmeye korkuyoruz. Bazı bölgelerde sıvalar düşüyor. Cami kubbe kısmından su alıyor. Böyle devam ederse büyük hasarlar meydana gelecek. Vakıflar bu yapıyı bir an önce ele alıp onarmalı” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: