Tatil Yerine Köy Okuluna Destek
Tatil Yerine Köy Okuluna Destek
Yayınlanma :
04.07.2015 15:30
Güncelleme :
04.07.2015 15:30


Yaşıtları tatile başlayan 16 öğrenci, Tarih Öğretmeni Nükhet Eren Üstel rehberliğinde yürüttükleri Topluma Hizmet Projesi kapsamında, Çan Derenti İlkokulu’nu boyuyorlar. Derenti Köyü’ne misafir olan ekipte, gönüllü olarak çalışmalara katılan emekli öğretmen Veli Topçu’da yer alıyor. Öğrenciler ve öğretmenleri bir hafta sürecek çalışmalarını 7 Temmuz Salı günü sonlandırarak, Çanakkale Şehitliklerini ziyaret ettikten sonra İstanbul’a dönecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz, Derenti Köyü’nü ziyaret ederek okuldaki çalışmaları izlediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan çalışmalara katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okulun çerçeve ve giriş kapısını değiştirdik. Gerekli tadilatları yapıyoruz. Robert Koleji öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Derenti İlkokulu’nu yenileme çalışmasını tamamlayacağız. Çocuklarımız yeni eğitim öğretim yılına yepyeni bir okulda başlayacaklar” dedi.
Robet Koleji’nin Topluma Hizmet Projesinin bir kolunun da okul boyamak olduğunu belirten Koordinatör Öğretmen Nükhet Eren Üstel, “Topluma Hizmet Projesi çok sayıda etkinliği tek bir çatı altında topluyor. Okul boyamaları da bunlardan birisi. Üç yıldır okul boyama projelerine katılıyorum. Daha önce Çorlu ve Malatya’da çalıştık. Ancak bir köy okulunu ilk kez boyuyoruz. Köydeki çocuklara pırıl pırıl boyanmış bir okul bırakacağımız için çok mutluyuz” dedi. Grup lideri lise son sınıf öğrencisi Ayşegül Ersin, “Bu köy okulunun yenileneceğini öğrendik ve boyanmasına yardımcı olmak için geldik. Köydeki çocukların beğenisini kazanmak çok güzel bir duygu. Okula gelen çocuklar sınıflarını gördüğünde ‘Sınıfımız çok güzel olmuş’ diyorlar. Çok yorucu bir iş ama sonuç güzel oluyor. Ayrıca okulda yaptığımız çalışmaları izlemek için gelen çocuklarla çok güzel diyaloglar kurduk. Bize yardım ediyorlar. Beraber kitap okuyoruz ve onlarla etkinlikler yapıyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: