Tkdk’dan 86 Milyon Liralık Yatırım Desteği
Tkdk’dan 86 Milyon Liralık Yatırım Desteği
Yayınlanma :
15.12.2015 12:35
Güncelleme :
15.12.2015 12:35
Çanakkale’de hayvancılık işletmeleri, soğuk hava tesisleri, mandıralar, konaklama tesisleri ve yerel ürün işletmelerinin kurulmasına kadar birçok alanda hibe desteği veren TKDK, aynı zamanda yatırımı devam eden kurbağa yetiştiriciliği ve akuapark gibi Çanakkale’de ilk defa hayata geçirilecek projeleri de destekleyerek Çanakkale’de sessiz sedasız bir devrimi gerçekleştiriyor. TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, kısa sürede bu ivmenin yakalanmasındaki en büyük rolün TKDK’nın dinamik kadrosundan kaynaklandığını ifade etti. Ortan, “Biz dinamik kadromuzdan aldığımız güçle kırsalın dinamiklerini harekete geçiyoruz. Açıkçası, koyduğu hedeflerle bize istikamet çizen Kurum Başkanımız olmasa, azimli, çalışkan ve dinamik bir kadromuz olmasa bu ivmeyi yakalamamız mümkün değil. Yine bize proje sunarak teveccüh gösteren vatandaşlarımızın da bu başarıdaki rolü çok büyük” diye konuştu.
İl Koordinatörü Ortan, çok yakında çıkacakları yeni çağrı dönemiyle IPARD-II Programı üzerinden desteklerin devam edeceğine dikkat çekti. Ortan, “Yeni program kapsamında destek oranları yükseltilmiş ve yeni yatırım alanları destek kapsamına alınmıştır. Et ve süt üretimine verilen hibe desteği üst sınırı yüzde 65’ten yüzde 70’e çıkarılmıştır. Arıcılık, bitkisel üretim, yöresel ürünlerin işlenmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına verilen destek oranı ise yüzde 50’den yüzde 65’e çıkarılmıştır. Ayrıca; yenilenebilir enerji yatırımları ile makine parkları da yeni sektörler olarak destek kapsamına alınmıştır” dedi. TKDK’nın, verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren bir kurum olmasının piyasadaki dolandırıcı firmalara da yeni bir uğraş alanı oluşturduğunu söyleyen Ümit Ortan, vatandaşların kendisine sms yoluyla ulaşan firmalara itibar etmemeleri gerektiğini hatırlattı. Ortan; “Bu firmalar vatandaşları, kargoyla yollanan evrakları 600-650 liralık bir ücret mukabilinde teslim alırlarsa, yüzde 100 hibe çıkacağını söyleyerek kandırmaktadırlar” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: