Toki, İznik’e Osmanlı Mimarisi’nde Yeni Evler Yapacak...
Toki, İznik’e Osmanlı Mimarisi’nde Yeni Evler Yapacak...
Yayınlanma :
09.07.2015 12:35
Güncelleme :
09.07.2015 12:35


Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen projelerin yapımına devam ediliyor. İznik’te 165 adet Konut ve Sosyal Donatı alanlarından oluşacak proje yerel mimari konsepti taşıyacak.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Bursa- İznik’te gerçekleşen projenin detayları hakkında bilgiler verdi. TOKİ Başkanı M.Ergün Turan; “Her kente ayrı tasarım” olarak tanımladıkları çalışmaları, Türkiye’nin tüm illerine genişletmekte olduklarını da belirterek şunları kaydetti: "23 bin m2’lik alana kurulu olacak olan Bursa-İznik sosyal konutlar, 2+1 ve 3+1 planda üretilecek. 165 konuttan oluşacak projede 1 adet 120 kişilik Cami, 4 adet Dükkan bulunarak Mahalle Konseptinin izleri görülecektir.”
"Artık yeni konutlar inşa ederken, sadece binalar inşa etmiyoruz; bir medeniyet algısını, geleneği ve yerel olanı yansıtmak istiyoruz. Yöresel dokudan aldığımız ilhamla, mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırıyoruz" diyen Turan şöyle devam etti:
“Bursa-İznik projesi, yörenin doğasına uygun, 2-3 katlı şekilde tasarlanmıştır. Konut cephelerinde Türk Mimarisine uygun ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı kaplamalar bulunacaktır.”
YENİ BİR YAŞAM ALANI
Proje kapsamında yeşil alanlar, sosyal yaşam alanları, ticaret merkezi ile yeni bir yaşam alanı oluşacağını vurgulayan Turan, "Proje kapsamın inşaa edilecek 120 kişili Cami İznik mimarisine uygun olarak tasarlanmış ve konumu itibari ile mahalle konseptine uygun olarak konumlandırılmıştır. 780 adet ağacı barındıracak proje bittiğinde yeşil görüntüsü ile İznik’e değer katacaktır. Sosyal donatı alanları, çocuk oyun parkları, özel bahçelerin olacağı proje Matay Mimari ile mahalle kültürünün izlerini taşıyacak. Konutlarımız şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: